Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
30°C
14°C
ČE.
30°C
16°C

Koncert: One Burning match (FR) + The Hoax program (SLO)

KUD Neznani junak vas vabi v sredo, 18.4.2018 na koncert: One Burning match (FR) + The Hoax program (SLO). Dogodek je objavljen tudi na fb strani Kud neznani junak Ajdovščina.

 

Vrata: ob 21. uri

 

 

ONE BURNING MATCH ( FR/ HC PUNK) 

Štiri članska zasedba iz Francije, Clermond, Ferrand, ki igrajo HC punk.

Stik z javnostjo: 
https://oneburningmatch.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/One-Burning-Match-494715767274551/app/204974879526524
https://www.facebook.com/One-Burning-Match-494715767274551/app/204974879526524

THE HOAX PROGRAM ( SLO/ STONER ROCK PUNK ) 

So eden izmed otrok bogate podtalne glasbene in založniške dejavnosti Vipavske doline.
Nadaljujejo zgodbo Low Punch - hard core punk zasedbe, ki je pred dobrim desetletjem veliko obetala, a kmalu po izdaji dolgometražnega diskografskega prvenca Act.Revolt.Live povsem izginila s scene.
Ko se je ajdovski hardcore bend Low Punch leta 2005 ponovno združil in začel pisat novo glasbo, je bilo med člani kmalu očitno, da so t.i. old school hardcore že prerasli. Leta so prinesla nove glasbene okuse in rodila se je želja po nečem novem. Sprva je šlo le za nadgradnjo stare formule z rock'n'roll primesmi, leta 2007 pa so se preimenovali v The Hoax Program in začeli povsem na novo. Sporočilno sicer še vedno vztrajajo pri družbeni kritiki, medtem ko glasbeno svojo divjo formulo hardcora in rock'n'rolla vse bolj nadgrajujejo z elementi math in stoner rocka ter novega vala britanskega heavy metala.
Mirne duše torej lahko kvintet The Hoax Program opredelimo kot razširjene Low Punch. Ne samo zato, ker so kar štirje člani aktualne zasedbe v njih drgnili instrumente, pač pa ravno toliko ali še bolj zaradi vsebinskih povezav. Seveda fantje danes niso več tako eksplozivni, jezni in srboriti kot v predhodni zasedbi, zato pa so še vedno izrazito družbeno in politično angažirani. In predvsem bolj glasbeno artikulirani.
Drveči in kričeči hard core so nadgradili z garažnim rokenrolom in pristali v vmesnem prostoru med obema žanroma. Ščepec post rockovske poetike in sodobnega metala pa je njihovi zvočni podobi dodal prepogosto pogrešani pečat samosvojosti in izvirnosti. Vse to je bilo opazno že na njihovem prvem CD-ju, Lost Songs, Forgotten Melodies, ki se je pred temi leti neopazno izmuznil v pozabo, tokrat pa je zgodba drugačna. »Dvojka« je namreč veliko čvrstejša, zrelejša, prepričljivejša, bolj poglobljena in profilirina, skupino pa postavlja ob bok imenom, ki jih je med rokenrol odpadniki mogoče najti šele onstran luže.

Člani skupine:
Dean Gnezda - vokal.
David Stibilj - bobni.
Ivo Lozej - bas kitara.
Radovan Lozej - kitara.
Jani Jez - kitara

Stik z javnostjo
lowpunch@yahoo.com
https://thehoaxprogram.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thehoaxprogram/

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi