Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zimzeleni na Pasjo ravan in Sivko

Za prvi marčevski pohod nam je že navsezgodaj posijalo sonce, ki nas je spremljalo in grelo ves dan. Zapeljali smo se proti Horjulu, skozi grad v Polhovem Gradcu do Črnega vrha.

 

Ob postanku na kavici, ki sta nam jo navsezgodaj skuhala prijazna gostinca in ob dobri potici, ki nam jo je poslala Elica ob njenem rojstnem dnevu smo nadaljevali pot po zimski idili na Pasjo ravan (1020 m). Na vrhu stoji najnovejši vremenski radar, ki skupaj z radarjem na Lisci obvladuje slovenski prostor, po sami izravnavi pa se nahaja kopica vhodov v rove skrivnostnega podzemlja iz obdobja, ko je na tem vrhu »vladala« JLA.

 

Po krajšem postanku in malici smo nadaljevali pot proti Sivki (934 m), kjer smo z njenega vrha občudovali Julijce, Karavanke, Grintovce in prelepo alpsko predgorje. Vso pot so nas spremljale tudi raztresene posamezne kmetije, ki se večinoma ukvarjajo z živinorejo.

 

V dolino smo se vračali proti Planini nad Horjulom in Suhemu dolu, kjer nas je čakal naš prevoz – oranžni lepotec – in nas popeljal proti Vrzdencu, Horjulu, Lesnemu brdu, ve do končnih postaj.

 

Zapisal: Jože Štirn

Fotografiral: Milan Jerman

Oglejte si tudi