Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Otroci premagovali zmaja in iskali zlato runo

Verd, 14. junij – Turistično društvo Blagajana je v sodelovanju z verdskimi gasilci in ZIC Vrhnika v Retovju pripravilo animacijo za otroke »Premagaj zmaja!«
Ker je dogajanje potekalo v naravni areni ob vodi, je bila sončna pripeka omiljena, še dodatno pa so jo omili curki vode, ki jih je bruhal zmaj ter Berzotov sladoled. V osnovi je bila zamisel popolnoma enostavna in zato najmlajšim pisana na kožo: vsak nadebudni prostovoljec je moral skozi koridor, ki so ga varovale članice TD Blagajana preoblečene v grške boginje, ubežati zmajevim curkom, za nagrado pa je dobil kepico sladoleda. Oh, koliko je bilo smeha in radoživosti, ko so otroci bežali pred bruhajočim zmajem, ki se je stegoval skozi razraščeno deblo stare vrbe. Ideja se je izkazala za dobro in vredna ponovitve prihodnje leto.
Po dobri uri nagajanja zmaju in lizanju sladoleda so se otroci lahko preskusili še v »Iskanju zlatega runa«, ki so ga v pobočje nad Retovjem skrili vrhniški skavti in taborniki. Otroci so morali v skupinah na terenu obiskati več točk, kjer so dokazovali svoje spretnostne veščine. Če jim pohajkovanje po gozdnih poteh ni dišalo, pa so se lahko pridružili plesno navijaški skupini Žabice, ki je poskrbela za animacijo najmlajših.

Nedeljsko dogajanje v Retovju je pokazalo, da je omenjena lokacija zelo primerna za družinske prireditve, saj ni čutiti sončne pripeke, hkrati pa naravno okolje daje otrokom možnost večje sproščenosti.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi