Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
11°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Danijela - kraljica z Vrhnike

Ruše pri Mariboru, 6. oktober – Na gradu Fala je potekala deseti izbor za naslov Kraljica Slovenije 2012, kjer si je lento med dekleti prislužila tudi osemnajstletna Vrhničanka Danijela Kalizan.
Predpogoj za udeležbo lepotnega projekta kraljica Slovenije je bil, da je morala vsaka kandidatka prestati osebnostni intervju ter izvesti humanitarne projekte v svojem domačem kraju. Tako so kandidatke organizirale zbiranje sredstev za šibkejše, nudile pomoč na raznih delavnicah v vrtcih, šolah, domovih za ostarele, invalidom… Med njimi je bila tudi Danijela, ki si je prislužila naziv Kraljica osebnosti revije OK! V času predpriprav je zbirala zamaške za gospoda, ki je v delovni nesreči izgubil obe roki in potrebuje bionsko protezo. »S projektom sem nadaljevala tudi po podelitvi lente,« je pojasnila posebej za Naš časopis. »Sodelovala sem še z Anino zvezdico, darovala pa sem tudi številne knjige. Povezati se bom poskusila še z lokalnimi humanitarnimi organizacijami, kot sta Rdeči križ in Karitas.« Pravi, da ji pomoč ni tuja in da je vedno rada pomagala. Mogoče tudi zato ne postavlja v ospredje morebitnega sodelovanja na naslednjih lepotnih tekmovanjih. »Nimam namena sodelovati na drugih tekmovanjih. Mislim, da je bilo tokrat čisto dovolj.« Z ostalimi dekleti in organizatorko tekmovanja ter lastnico licence Duško Stanišič se srečuje približno enkrat mesečno, kjer se pogovorijo o tekočih projektih in morebitnem sodelovanju, toda kot ugotavlja, je vedno več ljudi, ki bi potrebovali pomoč. »Zato nam dela zagotovo ne bo zmanjkalo.«

Laskavi naziv Kraljice osebnosti revije OK! tako pomeni tudi obveznosti, a po drugi plati lahko ravno v takih situacijah vidiš, kdo je tvoj resnični prijatelj. »Doma so seveda ponosni name, pa tudi prijatelji in prijateljice. Na žalost pa ravno sedaj vidim, kdo je resnično moj prijatelj in kdo ne.« Nekateri ji naziv namreč tudi zavidajo. Kot še pravi, bo ob dobrodelnosti morala skrb posvetiti tudi študiju, saj jo v letošnjem šolskem letu čakata maturi.(gt)

Oglejte si tudi