Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

VRANSKI PUSTNI KARNEVAL 2013

Ob 14. uri in 54 sekund se je v soboto, 9. februarja 2013, na Vranskem začel odvijati veliki pustni karneval Vransko. Vse niti karnevala so ob finančni in organizacijski pomoči Občine Vransko držali v rokah »generali Vranarji«.

Karneval se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj je bil letos že kar 54. po vrsti in na veselje organizatorjev se ga je zopet udeležilo veliko število raznovrstnih maškar in obiskovalcev od blizu in daleč.

V povorki so poleg razredov Osnovne šole Vransko in Vrtca Vransko sodelovali generali s svojo konjenico in z novim avtomobilom, Vrana, pustni striček iz Vira in kar 20 skupinskih mask, med katerimi so bili Pingvini, Pomlad, Arabci, Tovariš Tito, Račke, Politiki arestanti, Egipčani, Vesoljska postaja za tajkune, Cirkus Galicijano, Miši, Napoleon s spremstvom, Križarji, Čuj ti, v Maribori si, Morski svet, Graščinska farma, Potujoča gostilna, Politični monopoli, Vegrad – zidarji, Muzej bronastih kipov in Gusarji. Za glasbo so v povorki poskrbeli člani Godbe na pihala Prebold. Velenjskim kurentom 2000 se je letos očitno nekaj »zalomilo«, saj so nam na Vransko namesto pomladi prinesli čisto novo pošiljko snega. Da pa je potekalo vse tako, kot mora, je poskrbela maska v podobi župana Franca Sušnika, ki je opravljala nadzor nad vsem dogajanjem v pustni povorki.

Strogo ocenjevalno komisijo je najbolj prepričal Cirkus Galicijano, ki je prejel prvo nagrado (800 evrov), drugo nagrado (400 evrov) Bronasti kipi, tretjo (200 evrov) pa so prejeli Egipčani.

Pustno rajanje se je nadaljevalo v kulturnem domu, kjer je po razglasitvi nagrajencev za veselo in pestro vzdušje poskrbel ansambel Stoj pa glej.

 

 

Vranski generali se zahvaljujejo:

Občini Vransko, ZKTŠ Vransko, Energetiki Vransko, OŠ Vransko, Vrtcu Vransko, g. Romanu Brglezu, gasilcem OP Vransko, avtovleki Muhovic, Tris Alojz Grabner, Pustni sekciji Striček iz Vira, ZKŠT Žalec, TD Motnik, ocenjevalni komisiji, KD Vransko, ansamblu Stoj pa glej, povezovalcema programa, prijateljem iz Gotovelj, Borisu Križniku z ekipo, maskam, obiskovalcem, medijem, novinarjem, sponzorjem in vsem, ki ste kakor koli pomagali pri izvedbi največjega karnevala v Savinjski dolini.

Damijana Podbregar

Oglejte si tudi