Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Tretješolci: Z lokalcem v Celje in z vlakom na Polzelo

11. 5. 2016 smo imeli tehniški dan promet. S šolskim kombijem smo se peljali do Šempetra. Potem smo šli na lokalni avtobus, kjer smo kupili vozovnice. Prišli smo v Celje. Tam smo si ogledali železniško postajo. Spoznali smo sprevodnika, strojevodjo in prometnika. Ugotovili smo, da ima železnica podhod, tri perone, šest tirov in kontrolni stolp. Potem smo šli na avtobusno postajo. Tam je bilo veliko avtobusov in peronov. Ogledali smo si vozni red za Vransko. Šli smo tudi na tržnico. Tam smo spraševali branjevce in branjevke, od kod je kakšno sadje oziroma zelenjava. Na koncu smo si kupili vozovnice za vlak. Peljali smo se do Polzele. Izstopili smo in šli na kombi. Všeč mi je bilo, ko smo spraševali branjevce in branjevke.

Val Radulj, 3. a

 

Najprej smo odšli na šolski kombi. Imel je samo 18 sedežev, zato štirje niso mogli na isti kombi. S kombijem smo se peljali do Šempetra. Tam smo počakali na avtobus. Potem smo vstopili na avtobus. V njem smo kupili vozovnico. Sedel sem z Dominikom. Do Celja je bilo dvanajst postaj. Potem smo šli na prvi peron. Tam smo jedli in pili. Potem smo šli v podhod in prišli na tretji peron. Tam smo videli zunanjega prometnika. Videli smo parno lokomotivo in šli v kontrolni stolp. Tam smo videli še notranjega prometnika. Šli smo na tržnico. Pri tržnici smo videli zapor. Potem smo se vrnili nazaj na železniško postajo. Moj ati nam je uredil, da smo šli v strojevodjevo kabino. Všeč mi je bilo, ko sem bil v kabini pri strojevodji. Ta dan bi še kdaj ponovil.

Gašper Orehovec, 3. a

 

Včeraj smo imeli tehniški dan. Zjutraj nas je kombi odpeljal do Šempetra. Ko smo se pripeljali do Šempetra, nas je odložil na postajališču. Na postajališču nas je pobral avtobus in nas odpeljal v Celje na železniško postajo. Tam smo pojedli malico. Potem smo odšli v podhod. S prvega perona smo odšli na tretji peron. Obiskali smo kontrolni stolp. Po ogledu kontrolnega stolpa smo si ogledali železnico, železniške tire, tračnice. Ogledali smo si tudi parno lokomotivo. Potem smo odšli na tržnico. Dobili smo učne liste in spraševali, od kod je sadje in zelenjava in koliko je cena. Odšli smo spet na železniško postajo. Tam smo kupili vozovnice do Polzele. Z vlakom smo se odpeljali na Polzelo. Dan mi je bil všeč.

Matic Dobrovnik, 3. a

Oglejte si tudi