Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Tretješolci sodelujemo v projektu NAŠA MALA KNJIŽNICA

Tretješolci v tem letu sodelujemo v projektu Naša mala knjižnica, ki ga organizira KUD Sodobnost.

To je projekt, ki poteka že sedmo leto zapored. Namenjen je promociji bralne kulture ter promociji evropskih pisateljev in ilustratorjev. V letošnjem letu beremo knjige slovenskih, poljskih in litovskih avtorjev.

Projekt je zasnovan tako, da skozi vse šolsko leto spodbuja branje in otrokovo ustvarjalnost, za dodatno motivacijo pa poskrbijo zanimive aktivnosti. Tretješolci smo pri nekaj teh aktivnostih že sodelovali.

IZMENJAVA LITERARNEGA JUNAKA

  • Pri izmenjavi literarnega junaka smo izdelali lutko Groznovilce, ki je odpotovala na osnovno šolo v Mursko Soboto, kjer bo z drugošolci preživela nekaj mesecev, preden se vrne nazaj. Z Groznovilco smo poslali tudi dnevnik, v katerega bodo učenci vpisovali svoje dogodivščine. Mi pa smo iz Murske Sobote prejeli junačka Travčka, ki že pridno potuje med našimi tretješolci. Obiskal je že polovico učencev našega razreda. Učenci svoja doživetja z junačkom Travčkom pridno zapisujejo v dnevnik.

DETEKTIVSKA NALOGA

  • Pri detektivski nalogi smo s skupnimi močmi poiskali odgovore na tri vprašanja. Naloga je bila precej zahtevna, a s skupnimi močmi nam jo je uspelo rešiti.

 

SPOZNAVANJE SLOVENIJE, POLJSKE in LITVE

  • V knjižnici smo poiskali literaturo in knjige o teh treh državah, iskali podatke, jih izpisovali. Po počitnicah bomo izdelali plakat.

NAGRADNI NATEČAJI v Ustvarjalniku

  • V Ustvarjalniku so različni nagradni natečaji, pri katerih smo sodelovali ter prejeli knjižno nagrado Otilija in rumena mačka (avtor Chris Riddell).
  • Pri zadnji nagradni nalogi v Ustvarjalniku smo zgodbo in dnevnik malega parnika spremenili v animacijo. Naučili smo se osnov stop-motion animacije in pri nastajanju naše mini risanke uživali.

 

Izdelke, ki so nastali, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah in dokumentih.

Oglejte si tudi