Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

TRGATEV V VRTCU

V oddelku 4–5 let smo veselo in razigrano zakorakali v novo šolsko leto. Ker nas je narava že obdarila s sadeži, smo se na povabilo babice in dedka dečka iz naše skupine odpravili v sadovnjak.

Takoj po zajtrku smo se peš z zabojčki odpravili proti središču Vranskega. Gospod Janez in gosp. Marija sta nas prijazno sprejela in nam razkazala sadovnjak. Skupaj smo si ogledali razno sadno drevje in okušali sadeže z njih. Najbolj zabavno je bilo, ko smo jih lahko sami trgali. G. Janez nas je peljal tudi do vinske trte. Ker je bila ena sorta že dovolj zrela, smo nekaj grozdja tudi natrgali v zabojčke in ga odnesli v vrtec.

Delo smo nadaljevali naslednji dan na našem igrišču. Grozdje smo najprej oprali, trgali grozdne jagode in ga stiskali v stiskalnici za grozdje. Tisti najbolj pogumni so grozdje "mečkali" tudi z nogami in doživeli še eno novo izkušnjo. Grozdni sok smo seveda tudi poskusili in ga ponudili tudi drugim otrokom. Preživeli smo dva zanimiva dneva. Mariji in Janezu Semprimožniku se zahvaljujemo za povabilo.

 

Otroci sk. 4–5 let s Simono Kopitar in Matejo Remic

Oglejte si tudi