Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije

V soboto, 3. 12. 2016, je dolgoletni in zelo aktivni član Planinskega društva Vransko Ivan Izlakar na slavnostni podelitvi priznanj v Lendavi prejel  svečano listino PZS,  ki jo prejmejo posamezniki, ki so dali bistveni pečat planinstvu in planinski organizaciji.

Ivan Izlakar, velik ljubitelj narave in gora, je že v najstniških letih postal član PD Celje. Leta 1969 je kot pobudnik in zagret član iniciativnega odbora soustanovil PD Vransko, v katerem že skoraj 50 let s  svojim znanjem in izkušnjami prispeva k delovanju in razvoju društva.


Od ustanovitve PD Vransko pa vse do leta 2015 je bil član upravnega odbora. Od samega začetka je sodeloval pri gradnji planinskega doma na Čreti, ki je bil odprt od leta 1972, in kasneje v vseh fazah njegove razširitve in adaptacije. Od leta 1995 do 1998 je kot predsednik vodil društvo, neizmeren pečat pa je pustil tudi kot dolgoletni načelnik markacijskega odseka. Tečaj za markacista je opravil leta 1982 in se tudi uradno pridružil odlični ekipi markacistov, ki obnavljajo in vzorno vzdržujejo društvene planinske poti, o čemer pričajo številne pohvale domačih in tujih pohodnikov.


Ivan Izlakar je dejaven na področju varstva narave, od leta 1976 je gorski stražar. Odlikujejo ga prijazen odnos do soljudi, nesebičnost in skromnost. Prostovoljstvo je zanj način življenja, zato ne čudi, da je bil leta 1986 tudi med ustanovnimi člani Prostovoljnega gasilskega društva Tešova. Je spoštovan in cenjen krajan. Nedvomno je, da je s svojim delom veliko prispeval k razvoju planinstva v Spodnji Savinjski dolini.


Za svoje delo je prejel diplomo Alojza Knafelca, za razvoj planinstva v regiji pa leta 1998 bronasti znak Zveze športnih društev občine Žalec.

Dragi Ivan, iskrene čestitke, veliko zdravja ter varen korak!

Planinsko društvo Vransko

Oglejte si tudi