Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Tretješolci z OŠ Vransko-Tabor v knjižnici Miško Knjižko v Celju

Učenci iz 3. a-razreda so brali knjigo Aksinije Kermauner ŽIGA ŠPAGET GRE V ŠIRNI SVET. Samo besedilo in ilustracije Zvonka Čoha so jih spodbudile, da so jo želeli na svoj način predstaviti tudi drugim. Zgodbo so razširili. Oblikovali so zanimive dialoge za igro in uvodno ter zaključno pesem, skaširali velik lonec, čevlje in jabolka za sceno … Pri oživljanju zgodbe sta jima pomagali učiteljici Polona Vodičar in Katja Završnik, ki je izdelala še lutke - Žigovo družino.
Zgodbo so najprej predstavili svojim mamam ob materinskem dnevu.

V sredo, 17. aprila,  pa so se z njo predstavili tudi v knjižnici Miško Knjižko v Celju. Imeli so smolo s sintesajzerjem, a so se znašli. Melodijo za ples so peli sami, da so lahko plesalke plesale,  in  poželi velik aplavz.

Takole so strnile  svoje vtise po nastopu v Celju nekatere nastopajoče učenke.

Jana SEMPRIMOŽNIK, v vlogi špagetove mame, jabolka in pevke: "V sredo, 17. 4. 2013, smo   v Celju nastopili s predstavo Žiga špaget gre v širni svet. Po predstavi je bila delavnica. Iz različnih barvnih testenin si si lahko izdelal ogrlico. Počutila sem se odlično."

Saša SEMPRIMOŽNIK, pripovedovalka:  "Počutila sem se super. Sprva me je bilo strah. In naj vam povem, kaj se je zgodilo sintesajzerju. Prve tri minute je delal, potem pa nič več. Tako smo morali ustno oponašati glasbo sintesajzerja, da so sošolke lahko plesale."

Ana Marija ŽILNIK, v vlogi pevke, čevlja, spremljava s sintesajzerjem: "Najprej smo se zbrali pri šoli in počakali na kombi. Potem smo se odpeljali do celjske knjižnice. Znosili smo stvari in pripravili vse za igro. Na žalost sintesajzerja ni bilo, ker se je pokvaril.  Po predstavi smo izdelovali ogrlice in zapestnice iz makaronov."

Tjaša Marko, v vlogi pevke,  plesalke, čevlja in jabolka: "Ob 16. uri smo se dobili pred šolo, zložili v kombi rekvizite za igro ter se odpeljali v knjižnico Miško Knjižko. Ko smo prispeli, se nam je pokvaril sintesajzer. Ugotovili smo, da se je žička razmajala. Prinesli so še enega, ampak niso imeli prave vtičnice. Vse nas je bilo malo strah. Sašo je bilo tako strah, da je brala zelo hitro, Samo pa je govoril zelo tiho. Ko smo plesalke plesale, smo vsa dekleta namesto sintesajzerja pele. Imeli smo se super. Na koncu smo delali še nakit iz makaronov."

Zapisala Marija Završnik.

 

Oglejte si tudi