Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

REKORDEN OBISK - IZKUPIČEK NAMENJAMO VERONIKI IN NEVI

Na Vranskem je zadnji vikend v juniju spet vrelo. Že 11. Summer night je pod šotor in ob njega privabil množico obiskovalcev. Več kot 20 različnih solo izvajalcev in glasbenih skupin je poskrbelo, da se bo o dogodku govorilo do naslednjega poletja.


Čeprav se je organizacija, izbor nastopajočih in priprava prostora, začela že mnogo prej, o prvem vrhuncu Summer nighta govorimo, ko so se v petek zvečer na odru zvrstile priznane slovenske narodno-zabavne skupine, med njimi Fantje s Praprotna, ansambli Miro Klinc, Zupan, Unikat, Golte, Vrh, Zaka pa ne, domačini Stoj pa glej, ansambel Kaplja ... Atrakcija večera, ki je zagotovo privabila največjo množico oboževalcev, pa so bili sicer polno zasedeni Modrijani.

 

Na enem odru v enem večeru Siddharta in Big foot mama

Sobotni večer je tradicionalno zaznamovalo tresenje tal izpod mojstrov bobnov in električnih kitar. Med drugim je odmevalo od skupin Undercover, Legalo kriminalo, Siddharta  in Big foot mama, s katerimi je zapela naša domačinka Katjuša Lesjak.

Manjkal ni niti očitno že kar »hišni glasbenik« Pero Lovšin, brez katerega si tradicionalnega Summer nighta ne znamo več predstavljati. In dokazal je, da ostaja legenda slovenskega rocka.

Za posebno presenečenje je v obeh večerih poskrbel Alex Reberšek, ki se je posebej za ta dogodek naučil igrati na harmoniko in je v narodni noši zaigral skupaj s fanti s Praprotna in z ansamblom Stoj pa glej, kar je občinstvo sprejelo z navdušenjem.

Letos se je prvič po enajstih letih zgodilo, da sta večera organizatorju prinesla nekaj dobička, saj je bil odziv »fenomenalen«, kot se je izrazil vodja dogodka Aleksander Reberšek.

 

Denar dekletoma, ki sta v prometnih nesrečah utrpeli hude poškodbe

Kolikšen bo znesek, še ni natančno znano, saj bo treba najprej poravnati vse stroške prireditve. A kolikor denarja bo, ga bosta naslovnici zelo veseli. Podaril ga bo namreč dekletoma, ki sta v prometnih nesrečah utrpeli hude poškodbe, Veroniki Škrubej in Nevi Goropevšek (http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/v-ognjenih-zubljih-visela-med-zivljenjem-smrtjo). Pri tem gre velika zahvala seveda obiskovalcem, ki so obiskali koncert in nevede pomagali zbrati denar zanju.

Alex pa medtem obljublja, da se za obstoj obeh poletnih večerov na Vranskem ni treba bati. Za prihodnje leto tako spet obljublja najboljše slovenske glasbenike in najboljšo poletno zabavo daleč naokoli.

Zahvaljuje se vsem, ki so kakor koli sodelovali, kupili vstopnico, podprli projekt Vransko Summer Night in Vranski poletni večeri ter nenazadnje vsem krajanom Občine Vransko, ki so ta vikend potrpeli ob nekoliko glasni glasbi.


Damijana Podbregar in Špela Kumer



Galerija:  

https://www.facebook.com/pages/Vransko-summer-night/87469502251?ref=hl&sk=photos_albums


Avtorji fotografij: Sašo Novoselič, Gregor Sečen / Studio Ventura, Tit Bonač

 

 

Klub mladih Vransko se zahvaljuje:

 

Glavnemu sponzorju prireditve:

Telekom Slovenije

 

Ostalim sponzorjem:

Pivovarna Laško, Dars, Sazas, Pošta Slovenije, Podjetje Bartog, Agenciji M Servis, Ipf, Olimpus Fitnes Žalec in Celje

 

Vransko Summer Night ne bi bilo brez:

Občina Vransko, Energetika Projekt, Odvetniška pisarna Nanut, ZKTŠ Vransko, Brglez Roman

 

Medijskim pokroviteljem:

Radio 1, Radio Antena, Radio S, Golica TV, Kamničan.si, Savinjska.si

 

Zahvaljujemo se tudi še:

Mladismo.si, Petrol, Gomark, Petre Šotori, Glasbeni center Čurin – Alpen, Avtovleka Muhovic, Eko-Solaris d.o.o. – Elektrogradnje Beloglavc, RMS Sound, Družinsko podjetje Jožko Dolič, Moj Www, Xtim.si, Thermana Laško, Mizarstvo MDR, Lan It d.o.o., A&D Pro,

ViaSlovenia.com, Studio dobrega počutja H.E.B.A., Dega Sound&Light, Studio Ventura, Sašo Novoselič, Agencija Jupiter, Multistudio, MVM – spletne in grafične storitve, Supleks,

Študentskim klubom, Moja drogerija, Avtošola Brinovec, Beatrunner

 

Zahvaljujemo se gasilcem, policistom PP Žalec in vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri projektu!

 

 

 

ISKRENA HVALA!
Podprite naše sponzorje in kupujte njihove izdelke, storitve...

Dobro se z dobrim vrača...

 

 

Oglejte si tudi