Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Ulica Podgorica ima tri jubilante: Miha, Marinko in Zalo

Na obrobju trga Vransko, pod hribčkom Gorica, leži ulica, ki so jo včasih imenovali »Špetirgase«, danes pa jo imenujemo Podgorica. V tej krasni ulici stanujejo trije spoštovani sosedje, ki so pred kratkim praznovali svoje okrogle jubileje.

To sta MARINKA in MIHA PEČOVNIK. 

Našega »mojstra Miha« smo obiskali že v aprilu, ko je zaokrožil svoj 70. rojstni dan, našo Marinko pa malo kasneje – konec junija – ko je v svoji knjigi življenja obrnila 60. list. Pridružili so se nam tudi njuni sorodniki in prijatelji.

V našo ulico sta pričela prihajati daljnega leta 1975, ko sta se odločila zgraditi hišico in uspelo jima je, da sta se vanjo po nekaj letih napornega dela tudi vselila. Ustvarila sta miren in topel dom za svoje otroke: Martino, Katjo in Miha. Časi, v katerih živimo, so prinašali veliko sprememb in prav naša slavljenca sta pripomogla k izboljšanju medsosedskih odnosov s svojo dobrosrčnostjo in prijaznostjo. Prav onadva bi lahko veliko povedala o ljudeh in dogodkih v bližnji zgodovini. 

Svoje praznovanje sta uspela zaključiti s tem, da sta  na lepo nedeljsko popoldne privabila skupaj prav vse nas, od najmlajših, Žana in Naca, do naše najzrelejše gospe Ivanke Štrajhar.

 

Tretja jubilantka je ZALA BLEKAČ. 

V juliju smo ji po naših evidencah našteli 40 let in jo na to dejstvo tudi opozorili.

K nam se je priselila s Pobrežja in takoj je postala naša. Odlikujejo jo skromnost, prijaznost in delavnost. Kasneje je v svoj domek privabila tudi Petra, iz  njune ljubezni pa se je rodil mali srček Nac.

 

Vsa drobna razumevanja, neopazne prijaznosti, na tisoče drobnih dejanj prijateljstva je naredilo naše skupno življenje lepo in upamo, da bo tako tudi naprej.

 

Vsem trem iskreno čestitamo ter jim želimo še veliko zdravih in veselih let med nami.

 

Sosede in sosedi iz Podgorice

Oglejte si tudi