Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Nova oprema za vzdrževanje in čiščenje kanalizacije

 

Ob predaji nove opreme za vzdrževanje in čiščenje kanalizacije v uporabo je bila v Kasazah pri čistilni napravi krajša svečanost . Poleg predstavnikov Javnega komunalnega podjetja Žalec so se je udeležili župani in podžupani spodnjesavinjskih občin, ki so lastnice komunalnega podjetja in ki sodelujejo v skupnem projektu izgradnje primarnega kanalizacijskega sistema ter nadgradnje osrednje čistilne naprave v Kasazah. V okviru tega projekta so bila tudi zagotovljena potrebna sredstva za nakup opreme.

     Nova, najsodobnejša oprema omogoča čiščenje kanalizacij do premera 40 cm, čiščenje in vzdrževalna dela na kanalizacijskih črpališčih, jaških in peskolovih ter odvoz odpadkov na centralno čistilno napravo Kasaze v nadaljnjo obdelavo. S posebnimi kamerami bodo lahko pregledali in posneli stanje kanalizacije od hišnih priključkov dimenzije 10 cm do kanalizacij premera 50 cm ter se na osnovi tega odločali o nadaljnjih ukrepih in morebitni sanaciji. Vrednost nove opreme je nekaj manj kot 300 tisoč evrov z davkom na dodano vrednost, zagotovili pa so jih iz evropskih kohezijskih sredstev.

     Ključe nove opreme je direktorju JKP Žalec Matjažu Zakonjšku predal žalski župan Janko Kos. Žalska občina je namreč nosilka projekta gradnje primarne kanalizacije in nadgradnje osrednje čistilne naprave.

     V Spodnji Savinjski dolini bo do konca letošnjega leta zgrajenih že več kot 170 kilometrov javnega kanalizacijskega omrežja, žalsko komunalno podjetje pa bo imelo poleg tega v upravljanju 23 kanalizacijskih črpališč in 10 malih čistilnih naprav in osrednjo čistilno napravo v Kasazah.                      

     

   T. Tavčar

 

Oglejte si tudi