Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Teniški klub Vojnik

Teniški klub Vojnik je uspešno začel novo sezono.
Člani društva smo se 16. marca 2012 zbrali na rednem letnem občnem zboru  v gostišču ELIZABET CLUB v Vojniku, kjer je nova vrata odprla KULINARIKA PODPEČAN. Delovno predsedstvo je podalo finančno poročilo in  poročilo o delu pretekle sezone ter plan dela za novo sezono 2012. Predloge članov smo vključili v delovni plan društva, kar nekaj predlogov je že v fazi izvajanja.

Zadnjih nekaj sezon se v društvu zavzemamo za obnovo dotrajane opreme dveh teniških igrišč in ureditev okolice. Med drugimi smo v celoti zamenjali strešno kritino prostorov, obnovili in prebarvali stebre na igrišču, zamenjali igralne mreže, pridobili protivlomna vrata in redno poskrbeli za ostala vzdrževalna dela. V letošnji sezoni že izvajamo večja obnovitvena dela: zamenjava mrežaste ograje okoli igrišč in obnovo garderobnih prostorov.

Vsem članom in občini Vojnik se zahvaljujemo za vloženo delo, materialno pomoč in podporo pri obnovi igrišča.

Za letošnjo sezono 2012 smo v društvu pripravili naslednje programe:

 

TEČAJI TENISA ZA OTROKE OD 6 DO 20 LET V ČASU ŠOLSKIH POČITNIC: V letošnji sezoni bomo že tretjič pripravili program tečajev  tenisa v času šolskih počitnic v mesecu Juliju. Program traja deset (10) ur, vsak dan od ponedeljka do petka po dve (2) uri z dvema trenerjema tenisa, ki skozi zanimivo igro in osnovnimi udarci približata tenis vsem starostnim skupinam. Udeležba v lanskih dveh sezonah je bila presenetljiva in zadovoljstvo otrok in staršev nas dodatno motivirata v izvajanje programa. Program traja tri tedne, udeležba je ocenjena s tedenskim prispevkom. Formirajo se starostne skupine.

šOLA TENISA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE OD 6 DO 15 LET: Šola tenisa bo potekala skozi vso sezono; v letošnjem letu bomo zaradi prenove igrišča začeli s šolo tenisa v mesecu juniju. Šola tenisa bo temeljila na organiziranih vadbah dvakrat tedensko po dve uri s trenerjem tenisa. Cilj skupine je osvojiti osnovne teniške udarce in igranje mini in midi tenisa. Velik poudarek je na motoriki, druženju in komunikaciji med vrstniki.

 

ŠPORTNE URE ZA MLADOSTNIKE OD 15 DO 20 LET: V društvu smo se odločili za brezplačno uporabo igrišča za mladostnike, ki imajo željo se srečati z igro tenisa ali pa se s tenisom že srečujejo. Igro spremlja vaditelj, ki poda osnovne informacije: kako se na igrišču obnašati, kako uporabljati igrišče in kaj ne sodi na igrišče. Mladostniki lahko loparje in žogice dobijo v društvu. Sami pa bodo poskrbeli za primerno športno obutev in obleko. Cilj programa je mladostnikom ponuditi brezplačno športno aktivnost, ki jim bo kvalitetno zapolnila prosti čas, vzgojiti nove igralce tenisa in ponuditi možnost sodelovanja pri delovanju Teniškega kluba Vojnik v prihodnosti.

 

VESELE ŠPORTNE URICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE: Tudi naši najmlajši so pokazali zanimanje za igro tenisa. Zbrala se je skupina predšolskih otrok, tako da bomo v sodelovanju z vaditeljem tenisa enkrat tedensko po dve (2) uri poskrbeli za zabavne urice tenisa za  naše najmlajše igralce.

 

PRIREDITVE TENIšKEGA KLUBA VOJNISK V SEZONI 2012 SO:

Sobota, 12. 5. 2012, Prvi dan ženskega tenisa

Sreda, 20. 6. 2012, Predstavitev šole tenisa za otroke in mladostnike

Sobota, 16. 6. 2012, Občinski turnir v času krajevnega praznika

Sobota, 15. 9. 2012, Zaključni turnir sezone za člane

 

V primeru slabega vremena bodo termini spremenjeni in objavljeni na oglasni deski društva, kjer lahko spremljate aktivnosti v Teniškem klubu Vojnik ali na Facebook strani društva: http://www.facebook.com/tenisklubvojnik

 

Poskrbeli smo tudi za mesečno izvedbo ženskega tenisa, kjer bomo skozi začetni in obnovitveni program organizirali dneve ženskega tenisa. Predivedena je tudi individualna moška liga od junija do oktobra in medobčinski turnir v mesecu avgustu.

 

Teniški klub Vojnik se  zahvaljuje vsem donatorjem in sponzorjem, ki v veliki meri omogočajo obstoj društva in izvajanje programov: Občina Vojnik v okviru družbenih dejavnosti, Adepo, d. o. o., Zavarovalnica Triglav, d. d.,Elekto Turnšek, d. o. o., in EMO-ETT, d. o. o.

 

 

Simona Matko

Oglejte si tudi