Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Mladi športniki Košarkarskega kluba Vojnik tretji na državnem prvenstvu

Košarkarji Tjan Vinder, Vid Pikelj, Jaka Samec, Žiga Matjaž, Anej Lamper, Miha Čakš, Marcel Jug, Tilen Randl, Primož Petek, Rok Vranc, Matevž Čerenak, Urban Bolha, Blaž Pesjak, Florian Plankl, Lucijan Jakopanec, Matevž Birk, Nik in Nejc Marzidovšek, Uroš Sodin in Filip Cokan so v športnem žargonu t. i. »dream team«, saj so v letošnjem letu s trenerko Matejo Oprčkal in njenimi sodelavci v Košarkarskemu klubu Vojnik na državnem prvenstvu med 90 ekipami osvojili izjemno tretje mesto.
»Sezono 2014/2015 si bomo zapomnili po izjemnem nizu zmag, ki je naše fante popeljal v sam zaključni turnir štirih najboljših klubov v Sloveniji,« so povedali ponosni starši kategorije U13 (dečki). V rednem delu je namreč ekipa z borbenostjo izgubila zgolj dve tekmi in osvojila neverjetnih 18 zmag. Za ekipo iz tako majhnega kraja oz. občine je to izjemen uspeh. »Trenerka Mateja je povsem predana svojemu trenerskemu delu in naše ›mulce‹ vzgaja na področjih, kamor starši, če se še tako trudimo, ne sežemo. Zato gre Mateji z ekipo ter predsedniku in ustanovitelju KK Vojnik, Marjanu Oprčkalu, s sodelavci iskrena zahvala za prizadevno delo. Vaše sanje so postale resničnost,« so si ob tem moštvenem uspehu najprej enotni starši in njihovi podporniki.

 

Košarkarska dejavnost v občini Vojnik zagotovo sodi med najuspešnejše, kar je rezultat plodnega dela, prizadevnih posameznikov in njihovih sodelavcev, ekip, staršev, sponzorjev in še koga. Košarkarski klub je bil ustanovljen leta 1997 in je eden manjših klubov v Sloveniji, vendar je zelo aktiven. Velik posluh za razvoj te razširjene moštvene igre v lokalni skupnosti imata tudi Občina Vojnik in OŠ Vojnik, kar cenijo vsi, ki so kakorkoli povezani s to kolektivno igro.

 

Za nove uspehe, energijo in optimizem mladim športnim junakom in celotni ekipi še popotnica staršev z mislijo Jamesa J. Corbetta: »Zmagovalci boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat!«

 

Tjaša Podergajs

Foto: osebni arhiv staršev

 

 

Oglejte si tudi