Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Košarkarski sodniki pripravljeni na novo sezono

V športni dvorani OŠ Vojnik je 16. in 17. septembra potekal 1. pokal OSO Savinjska v soorganizaciji Društva košarkarskih sodnikov Savinjska in Košarkarskega kluba Vojnik.

Želja je bila predvsem, da bi omogočili kakovostno pripravo na nove izzive ekipam in sodnikom pred sezono. V ta namen je bilo izvedeno tudi zanimivo predavanje o novih košarkarskih pravilih, ob tem so sodniki opravili letni fizični test in test iz pravil igre. Za gledalce so bile pripravljene različne nagradne igre.

 

Na igrišču se je predstavilo osem ekip v treh različnih kategorijah. Kot zanimivost je bila organizirana tekma med ekipo Slovenske vojske in ekipo veteranov VKD Štajerska. Prvi sodniški met je na finalni tekmi izvedel Jani Močenik, ki je leta 1991 Slovenijo odlično zastopal na specialni olimpijadi v Minnesoti, kjer je v vadbenih elementih košarke osvojil bronasto medaljo.

 

V spomin na turnir so bili vsi udeleženci obdarjeni s spominskimi majicami. Udeležba za ekipe in gledalce je bila brezplačna. Ekipe so bile po zaslugi sponzorjev deležne tudi prigrizka in pijače. Zahvala gre tudi občini Vojnik in KK Vojnik, ki sta izdatno pomagala. Za glasbene odmore in himno na začetku tekem je poskrbela Urška Oprčkal. Prireditev je povezovala Mateja Oprčkal, sicer ena izmed prizadevnih izvajalk košarkarske šole v Vojniku.

 

Za domače je pesti stiskal tudi župan Benedikt Podergajs, ki je na koncu nagradil najboljšega strelca in najkoristnejšega igralca turnirja s praktičnimi nagradami sponzorjev. Predsednik KK Vojnik Marjan Oprčkal pa je nagradil igralce najboljše ekipe Košarkarskega kluba Konjice. Vsi udeleženci so bili zadovoljni nad kakovostno izvedbo športne prireditve, ki je povezala različne generacije košarkarskih navdušencev in sodnikov.

 

Špela Oprčkal

Foto: Gregor Oprčkal

 

Oglejte si tudi