Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Dogaja se … KOŠARKA

Meseca septembra bo marsikoga pred televizijske zaslone pritegnila ena najatraktivnejših moštvenih iger na svetu – košarka. Tudi v Vojniku ne gre brez nje ...
Slovenska košarkarska reprezentanca ima od lanskega evropskega prvenstva v Sloveniji poseben avtobus, na katerem na veliko piše Junaki. Malo nižji po višini, a po srcu junaki so košarkarji in košarkarice iz Košarkarskega kluba Vojnik. Z avtobusom slovenske reprezentance so se prvič v zgodovini kluba podali na velik mednarodni košarkarski turnir v mesto Klatovy na Češkem. Močnega turnirja so se na povabilo organizatorja udeležile tri selekcije kluba v kategoriji fantov U15 in U13 ter deklet U15 (40 igralk in igralcev). Vse tri ekipe so uspešno zastopale barve kluba, občine Vojnik in Slovenije. Vsaka izmed ekip je na parketu pustila pečat. Na tekmovanju so igrale močne klubske zasedbe iz Litve, Nemčije, Slovaške in Češke. Kot edini predstavniki tako imenovane jugoslovanske šole košarke so prejeli veliko pohval in priznanj za delo. Za mlade je bila to bogata življenjska izkušnja in priložnost, da spoznajo različne kulture in običaje, navežejo nova poznanstva ter hkrati vidijo, da je košarka šport brez meja.

 

Na začetku poletnih počitnic pa je KK Vojnik že šesto leto zapored organiziral enotedenski košarkarski kamp v Savudriji. Tudi to leto so imeli mladi na kampu priložnost, da izpopolnijo svoje košarkarske veščine na igrišču in ob njem. Urnik tabora je vedno pester: resno delo se prepleta s kopanjem v morju, dejavnostmi pod borovimi krošnjami in večernimi zabavami ali sprehodi. Jutranji tek pred zajtrkom ob obali in plavanje po popoldanski malici prav tako dodata svoje nepozabnim spominom.

 

Mateja Oprčkal

 

Oglejte si tudi