Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

Utrinki iz OŠ Vojnik

Teden otroka 
V prazničnem tednu je bil šolski program še posebej obogaten z raznolikimi dejavnostmi. Za učence so bile pripravljene športne aktivnosti, ogledi in ekskurzije, dan slovenskega filma in ogled predstave Pepelka, ki ga je za vse otroke razredne stopnje omogočil šolski sklad.

 

Poslikava garderobe
Za posebno presenečenje so poskrbele učiteljice razredne stopnje, ki so v petkovem popoldnevu pred tednom otroka poslikale stene z motivi dežnikov in obuval v na novo urejeni garderobi. Po končanem delu ostaja želja, da garderoba ostane čista in lepo urejena, k čemur bodo pripomogli tudi otroci s pospravljenimi oblačili in zloženimi obuvali. 

 

Tekmovanja

V mesecu oktobru so se učenci udeležili različnih tekmovanj iz znanja. Izkazano dobro znanje o sladkorni bolezni je Lani Zupanc Rojc, Piki Herlah in Jakobu Banu omogočilo udeležbo na državnem tekmovanju.

V tekmovanju za Proteusovo priznanje, letošnja tema so bili metulji, so bile najuspešnejše učenke Mia Marguč, Jerneja Čerenak, Eva Gorenšek in Tia Krhlanko. Najuspešnejši šolski tekmovalci v znanju iz logike so se na državnem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Hudinja, pomerili s svojimi vrstniki. Kamil Wahibi je osvojil srebrno, Andraž Hribernik, Jerneja Čerenak in Anja Kitek pa bronasto priznanje.

 
Zbiralna akcija papirja

Temeljni namen zbiralne akcije je ločeno zbiranje odpadnega papirja in ozaveščanje mladih o pomenu recikliranja. Poleg tega z zbranimi finančnimi sredstvi oplemenitimo šolski sklad. V prvi zbiralni akciji tega šolskega leta smo zbrali 7750 kilogramov papirja.

Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lidija Eler Jazbinšek, Ida Grobelnik

 

 

Oglejte si tudi