Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Kako je biti otrok v današnji družbi

Odgovore na to osrednje vprašanje ob Tednu otroka so iskali učenci in učiteljice POŠ Socka na okrogli mizi, s katero so otroke želele spodbuditi k temu, da povedo, o čem razmišljajo, kaj doživljajo, čutijo, občutijo.
V tem posebnem tednu na šoli organizirajo tudi dejavnosti, za katere lahko zapišem, da so postale tradicionalne. Takšni sta ura tenisa na Tenis igrišču Koprivnik in jesenske ustvarjalne delavnice.

 

Začetek letošnje obeležiteve tedna otroka je na POš Socka popestril gospod Dušan Bojanovič z ekipo, ko je vsem otrokom podaril dvig z balonom.Teden pa se je zaključil s težko pričakovanim šolskim kinom in kokicami.  

 

Da je bil teden otroka na šoli zanimiv, gre zahvala balonarskemu presenečenju gospoda Dušana Bojanoviča, tenisu, žogicam in bonbončkom družine Koprivnik in gospoda Borisa Žerovnika.


V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, pa so šolarji obiskali svoje sosede - gasilce PGD Socka, ki so jim pripravili poučno in zabavno uro. Poučili so jih, kako lahko pogasijo manjši požar, ki se lahko kadarkoli zaneti. Vsi so se preizkusili v gašenju. Nato pa so jim gasilci pripravili kviz z ugankami, katerih rešitve so bile različni gasilski pripomočki. Vsak pripomoček je bilo potrebno najti v gasilski garaži, v kateri so bila skrita sladka presenečenja. Po Socki so se zapeljali še z gasilskim kombijem. Gasilsko srečanje se je skupaj z gasilci zaključilo ob pečenem kostanju, ki ga je spekel gospod Peter Špegelj. Gasilcem PGD Socka in gospodu Petru Špeglju se iskreno zahvaljujejo za veselo dopoldne, druženje in odličen kostanj.

                                                  Lidija Eler Jazbinšek

 

Oglejte si tudi