Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Eko dan na OŠ Frankolovo

Letos je bila že drugo leto izvedena prostovoljska okoljska akcija Očistimo Slovenijo 2012. Tudi na OŠ Frankolovo smo se pridružili vseslovenskemu projektu in v okviru tehničnega dne izvedli številne aktivnosti.
Učenci in učitelji smo organizirali čistilno akcijo in poskrbeli za lepše ter predvsem čistejše okolje v našem kraju. Tako so učenci očistili krajevni park, zunanje igrišče in poti do šole. Na šoli pa so učenci izdelovali nakit iz odpadnega materiala, žice, aluminija in plastenk. Spretne učenke so uporabile stare kavbojke, ki so jih predelale v lične torbice. Učenci so izdelali tudi zloženke na temo ekologije in ekoglasilo, v katerem je povzetek vseh izvedenih aktivnosti.

 

Vsi učenci predmetne stopnje pa so si ogledali nekaj zanimivih video prispevkov na temo ekologija, ločevanje odpadkov, nevarni odpadki, promet, svetlobno onesnaženje, mobilna telefonija, biotska raznovrstnost … Vse video prispevke si lahko ogledate na Youtube spletni strani pod imenom Ekola.

 

Po pogovoru na temo video prispevka so učenci izdelali plakate, ki so jih na koncu tehničnega dne tudi predstavili. Plakate in vse izdelke so učenci obesili na vezni hodnik šole.

 

Branko Dragar

Oglejte si tudi