Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Izdelki zaposlenih OŠ Vojnik na bazarju za iskrice v otroških očeh

Zaposleni na OŠ Vojnik sledimo viziji Na naši šoli smo vsi zadovoljni. Idej, dejavnosti, želja je veliko, žal pa so v današnjem času možnosti za njihovo uresničitev manjše.
Vizija je v predprazničnem mesecu novembru dobila novo dimenzijo - DOBRODELNOST.

 

Intenzivno so potekale priprave na dobrodelni koncert  v organizaciji Šolskega sklada, katerega  namen  je financiranje dejavnosti in potreb šole, ki niso neposredno sestavine izobraževalnega programa in katerih ne financira ustanovitelj. Sklad zbira in skladno z načrtom razporeja sredstva za sofinanciranje nakupa nadstandardne opreme šole ali druge projekte, ki pripomorejo k zvišanju standarda pouka ali bivanja učencev v šoli. Pomembno področje delovanja, ki je v današnjem času najbolj izpostavljeno, je tudi pomoč učencem iz socialno ogroženih družin.

 

Ob pripravah na dobrodelni koncert pa so se tekle tudi druge dejavnosti.

 

Zaposleni na OŠ Vojnik so v popoldanskem času sodelovali v delavnicah, na katerih so ustvarjali praznične aranžmaje, voščilnice, adventne venčke in priložnostna darilca, ki v prednovoletnem času krasijo domove. Predsednica šolskega sklada Maša Stropnik in članice pevskega zbora OŠ Vojnik pa so z nastopom na televiziji  promovirale dobrodelni koncert.

 

Izdelki izpod rok zaposlenih so namenjeni prodaji na novoletnem bazarju. Vsa zbrana sredstva od prodaje se bodo nakazala v Šolski sklad, ki jih bo namenil izključno tistim otrokom in njihovim staršem, ki potrebujejo finančno pomoč  pri nakupu šolskih potrebščin, plačilih šole v naravi, šolske prehrane, udeležbe na tekmovanjih, taborih, delavnicah, intenzivnih vajah ipd.

 

Kljub težkim časom, ki marsikateri družini onemogoča mirno življenje, se trudimo, da bi otrokom  in njihovim staršem olajšali stiske, ki jih prizadenejo ne le z moralno podporo, temveč tudi s konkretnimi dejanji. Izdelki za šolski bazar so delček konkretnega.

 

                                                                              Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi