Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Angleški vikend na OŠ Vojnik

»Angleški vikend« je vikend, ki je namenjen učencem 8. in 9. razreda. Udeležilo se ga je 50 učenk in učencev, ki imajo povprečno oceno iz znanja angleščine 4,5 ali več. Z delom smo pričeli v petek, 31. 1. 2014, ob 14. uri.

Pridružila se je predavateljica Kirsten Hempkin z Univerze v Mariboru. Ker je po rodu Škotinja, so otroci spoznali narečje, s katerim se pri pouku ne srečajo. Ob 18. uri so si v Mariboru ogledali muzikal, ki so ga pripravili dijaki II. gimnazije Maribor. Predstava je bila odlična. O njej so se lahko na poti domov pogovorili z učiteljicami: Nevenko Drofenik, Dragico Filipčič, Vesno Kolin in Jelko Kralj. Večerji v naši jedilnici je sledil ogled angleškega filma z angleškimi podnapisi. Vsebina filma je bila izhodišče za dve delavnici, ki so ju pod budnim očesom gospe Šarlah vodili predsednik šolskega parlamenta Tim Krhlanko ter podpredsednica Lara Đorđević in kot gosta naša bivša učenca Tilen Dobovičnik in Marjeta Štrljič. V zgodnjih jutranjih urah smo končno malo potonili v spanec.

 

Po pravem angleškem zajtrku so se začele tri delavnice – glasbena, in sicer pod vodstvom gospe Vesne Kolin, na kateri so otroci sami napisali besedili za dve znani glasbeni podlagi, na prav poseben način so otroci angleščino obdelali z gospo Matejo Novak, z gospodom Grego Rojcem pa so pripravili tradicionalno ameriško pecivo, ki so ga z mlekom servirali staršem ob zaključku dejavnosti. Ob 10. uri sta besedo prevzela predstavnika ameriške ambasade − major Charles Beatty in major Matt Manning. Predavanje in pogovor z njima sta bila zanimiva in poučna.

 

Opoldne smo se poslovili z občutkom, da smo koristno in prijetno preživeli del vikenda.

 

Gregor Rojc

 

 

Oglejte si tudi