Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

S srcem na kolo

Živimo v časih, ko je treba podpreti prostovoljstvo in humanitarne akcije za pomoč ljudem v stiski. Ena takšnih je petdnevno kolesarjenje ekipe MIK po Sloveniji, ki se bo končalo jutri zvečer v Vojniku. Ekipa kolesarjev s srcem bo zbrana sredstva namenila za brezplačno letovanje 200 otrok. Občina Vojnik je prispevala sredstva za letovanje dveh otrok.
Mojca Škoberne: »V podjetju MIK d. o. o. že leta podarjamo počitnice otrokom iz socialno šibkejših družin in tudi letos bomo otrokom podarili šest dni brezskrbnih počitnic. V desetih letih, odkar izvajamo projekt MIK-ova karavana otroškega smeha, smo na poletne počitnice odpeljali že skoraj 1000 otrok. Letos smo se odločili, da je enostavno treba narediti korak naprej in se potruditi še bolj, da bo lahko na morju šlo še več nasmejanih otrok.

Letos bomo tako sredstva za brezplačno letovanje otrok »zbirali« z akcijo ‘S srcem na kolo’. V petih dneh bo 100 kolesarjev in poslovnih partnerjev po Sloveniji prekolesarilo 540 km (od Murske Sobote do Izole). Za vsak prekolesarjeni kilometer bo naše podjetje doniralo v sklad za brezplačno letovanje en evro, na koncu pa bomo zbrani znesek podvojili tako, da bomo prikolesarili dovolj sredstev, da bi lahko omogočili brezplačne počitnice za 200 otrok. Upamo, da boste tudi vi v akciji prepoznali vsaj kanček otroškega nasmeha in se nam boste pridružili na kateri izmed etap ali samo na posameznem delu.

Kilometrina posameznih etap je na zemljevidu Slovenije, ki ga najdete na: http://mik-ce.si/s-srcem/

  • 1. etapa: Murska Sobota–Maribor–Celje (okoli 105 km)
  • 2. etapa: Celje–Novo mesto (okoli 105 km)
  • 3. etapa: Novo mesto–Ljubljana–Kranj (okoli 110 km)
  • 4. etapa: Kranj–Nova Gorica (okoli 110 km)
  • 5. etapa: Nova Gorica–Debeli rtič–Izola (okoli 90 km).«

 

V torek, 26. aprila, ob 20.00 uri bodo s slavnostnim sprejemom na sedežu podjetja v Vojniku pričakali ekipo kolesarjev. Ob tej priložnosti bodo nazdravili vsem MIK-ovcem, ki praznujejo osebni praznik v tem obdobju, še zlasti pa generalnemu direktorju Franciju Pliberšku, ki praznuje 50-letnico. Iskrene čestitke.

Lea Sreš
Foto: arhiv MIK Vojnik

Oglejte si tudi