Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Poletne delavnice v občini

Izkoristite možnosti za preživljanje prostega časa svojega otroka med počitnicami. V okviru poletnih počitnic v občini Vojnik letos pripravljamo počitniške delavnice, ki bodo potekale na začetku julija ter konec avgusta.

Okvirni program prireditev: 

 

Potek iger: igre so namenjene predvsem otrokom iz OŠ in njenim družinam, saj je namen projekta s športom do zabave z družino.

 

V dopoldanskem času se bodo izvajale športne aktivnosti (nogomet, košarka, tenis, rolanje idr.), ob enem bo v prostorih Kamrica potekala še kuharska delavnica na temo zdrava prehrana. S sodelovanjem ZD Vojnik bomo predstavili prvo pomoč in promocijo zdravja. Prav tako bo s sodelovanjem knjižnice Vojnik potekalo literarno izražanje skozi branje. OŠ Vojnik bo pripomogla s predstavitvijo varne uporabe interneta v prostorih osnovne šole, s tem namenom želimo predstaviti nevarnosti, ki se lahko zgodijo na spletu. Igre se bodo izvajale na prostem s podporo prostovoljcev iz društev, ki bodo pomagali program izvesti. Na koncu bo potekala tudi podelitev priznanj za najboljše športnike. Vzdušje bo povezovala dobra glasba.


Aktivnosti bodo potekale v naravi in v prostorih Kulturnega doma Vojnik, telovadnice Vojnik, knjižnice Vojnik in Kamrice. Delavnice bodo potekale na začetku julija ter konec avgusta, v dopoldanskem času od 9. do 12. ure. V mesecu juliju bo največ poudarka na aktivnosti v naravi, saj želimo s tem spodbuditi gibanje in športno udejstvovanje otrok.

 

Povezovanje z društvi: Most mladih, Kamrica, Dobra volja, Mladinsko društvo Nova Cerkev, Turistično društvo Vojnik, Mladinsko društvo Frankolovo, animatorji in skavti, Športno društvo Pajki, Knjižnica Vojnik, Društvo Izvir idr.

 

Aktivnosti:

- Soržev Mlin (sodelovanje z gospodom Otonom Samcem; predstavitev dejavnosti na kmetiji)

- Gozda učna pot Modrijanov

- Jezikovne delavnice (angleščina in španščina)

- Pohod na sv. Tomaža

- Delavnice v Kamrici

- Čarovnik za otroke

- Ustvarjalne delavnice

- Delavnice v knjižnici

Kontakt:

Koordinator za mlade

Adrijana Molan

investicije@vojnik.si

Tel.: 03/780 06 48, 031 781 239


Tekst in foto: Adrijana Molan

Oglejte si tudi