Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Izzovimo svet, da rešimo planet!

Ura za Zemljo, 31. marca 2012, od 20.30 do 21.30 ure

Osnovna šola Frankolovo skupaj s Poslovno-komercialno šolo Celje tudi letos vodi projekt Ura za Zemljo ali Earth Hour v Sloveniji.

 

Ura za Zemljo je največji okoljski dogodek v zgodovini. Posameznike, podjetja, vlade in skupnosti ob tej priložnosti povabimo, da za eno uro ugasnejo luči. Letos bomo uro za Zemljo izvedli v soboto, 31. marca 2012 med 20.30 in 21.30. Projekt Ura za Zemljo se tokrat predstavlja s sloganom:

»Bom, če boš ti« ter vabi posameznike in organizacije, da pozovejo tudi druge, da začnejo bolje skrbeti za naš planet. Ne le eno uro v letu, ampak da se morda malce zamislijo in skrbno ravnajo vse dni. To lahko naredimo na primer tako, da se posameznik ali organizacije zavežejo, da bodo uporabljali  energijsko varčne in bolj energetsko učinkovie produkte in zmanjšali porabo primarne energije. Energija in trajnostni razvoj sta med seboj neločljivo povezana, zato so tudi Združeni narodi leto 2012 razglasili za mednarodno leto trajnostne energije.

 

Od leta 2007, ko so akcijo izvedli prvič, je projekt Ura za Zemljo prerasel v globalno gibanje, v katerem je sodelovalo že 5.251 mest, 1.8 milijard ljudi in 135 držav na vseh sedmih celinah. Tudi Slovenija sodeluje v projektu že tretje leto zapored.

 

Lansko leto je projekt podprlo 11 slovenskih občin. Izklopljene so bile luči na Celjskem gradu, Velenjskem gradu, Pustem gradu v Šoštanju ter številnih drugih objektih na Ptuju, Pivki, Šentjurju, Murski Soboti … S tem dejanjem smo se pridružili številnim znamenitim stavbam kot so Eifflov stolp, Notre Dame, Velike piramide v Egiptu, Operna hiša v Sydneyju …, na katerih takrat ugasnejo razsvetljavo.

 

Pišemo vam s prošnjo, da se nam v soboto, 31. marca 2012, ob 20.30 pridružite tudi vi!

Za uradno vključitev vašega mesta v projekt Ura za Zemljo potrebujemo izjavo župana, da projekt podpira in kratek opis, na kakšen način boste sodelovali v akciji (opis kje v mestu boste za eno uro ugasnili luči: kulturni objekti, oglasni panoji, mestna razsvetljava …).

 

Prosimo, da svoje sodelovanje potrdite do ponedeljka, 26. marca 2012, in sicer na naslov:

OŠ Frankolovo, Jožica Apšner, Frankolovo 10, 3213 Frankolovo ali na spletni naslov: jozica.apsner@guest.arnes.si.

 

 

Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu: jozica.apsner@guest.arnes.si.

 

 

Veselimo se sodelovanja z Vami in Vas prijazno pozdravljamo!

       

 

Koordinatorica projekta

Jožica Apšner

 

 

O WWF

 

WWF je ena največjih in najbolj spoštovanih svetovnih neodvisnih organizacij za okolje, ki ima skoraj pet milijonov privržencev. Aktivno delujejo v več kot 100 državah. Poslanstvo WWF je prenehanje z uničevanjem naravnega okolja in ustvariti prihodnost, ko bi ljudje živeli v harmoniji z naravo, z ohranjanjem biološke raznovrstnosti, uporabo obnovljivih virov ter promoviranje zmanjšanja onesnaževanja in neekonomične potrošnje.

Oglejte si tudi