Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Ko se po dolgi in turobni zimi sončni žarki malo dalje zadržijo, in čeprav hladen veter še nosi vonj po zimi, je v zraku čutiti, da pomlad ni več daleč. Kakor bi se prebudili, se začnejo tudi naši stanovalci najprej sramežljivo, potem pa drug za drugim odpravljati na vse daljše sprehode po parku, ki krasi okolico Špesovega doma.
Kmalu bo vse v cvetju, in kakor se veseli narava, tako so tudi stanovalci v teh dneh bolj veseli, živahni: kakor da so žarki pregnali nekaj temnega, ki se je v zimskih mesecih naselilo v njih. In če pomladansko idilo zmoti hladen vetrc izpod Pohorja, se radi zatečejo v zavetje starega, obnovljenega kozolca, ki bo kmalu služil kot prostor za druženja in počitek v poletni senci, in občudujejo zvončke, trobentice ter se veselijo, kakor bi se veselili novega življenja; pomlad je res začetek nečesa novega.

 

V mesecu februarju in marcu smo tudi v Špesovem domu dostojno obeležili vse praznike_ tako kulturnega, ki so ga ob naših sodelavcih sooblikovali otrociVvrtca Mavrica iz Vojnika, kakor tudi pustno praznovanje, ki so ga že na pustno soboto tradicionalno popestrili kurenti, ki so grede iz karnevala v Novi cerkvi obiskali še naš dom. Na pustni torek popoldne pa smo priredili pravo pustno rajanje ob zvokih mladega narodnozabavnega ansambla Mladi zvoki, katerega mentor je Stanko Mikola. Vmes nas je obiskal še Mešani oktet Društva upokojencev Petrovče, za materinski dan pa pripravljamo večer šansonov z znano pevko Jano Kvas in njenim spremljevalnim ansamblom, ki bo še kako primerno darilo za vse žene in matere, ki prebivajo v Špesovem domu.

 

Elči Gregorc

Oglejte si tudi