Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Kar ni zapisano, je, kot, da se ni zgodilo

Je v nagovoru na VII. PRAZNIKU VINA utemeljil cilj izdaje jubilejnega ZBORNIKA Vinogradniško vinarskega društva občine Vojnik urednik Drago Medved. V zborniku so namreč hoteli v sliki in besedi pokazati malce zgodovine vinogradništva v domačem kraju ter kar so se v desetletnem obdobju naučili, kaj lepega doživeli.

Urednik je še posebej izpostavil Jureta Vovka (fotografija), Mirka Krašovca, Pavla Leskovarja, Franca Kuzmana, posebej pa še Mirana Kovača. Seveda pa tudi vse ostale, ki so sodelovali s prispevki, prispevali denarna sredstva ali pa vsaj z lepo mislijo spremljali prizadevanje kolegov pri za vinogradnike res zahtevnem projektu. Kako jim je to uspelo, bodo presodili bralci in najpravičnejši sodnik - čas.

 

V polni lepo urejeni dvorani Kulturnega doma v Vojniku (Mirko Krašovec s sodelavci - izvirno kot zmeraj v teh desetih letih) so vojniški vinogradniki v prisotnosti visokih gostov, tudi aktualne vinske kraljice Slovenije, proslavili deseto obletnico uspešnega dela. Najzaslužnejšim so podelili priznanja za prizadevno delo ter medalje – priznanja za vina z X. OCENJEVANJA VIN letnika 2012.

 

V desetih letih so komisije ocenile 1.302 vzorca, podelile 482 zlatih, 453 srebrnih, 64 bronastih diplom – medalj. Kako trnova je pot do priznanja – medalje, dokazujejo 303 izločeni vzorci (napaka v vinu). Še enkrat ponosno zapišimo, da je povprečna ocena letnika 2012 s 157 vzorci bila 18,10, kar je pogoj za zlato priznanje – medaljo! To pa je več kot trden temelj za uspešno delo v naslednjem obdobju. BILO JE VREDNO TRUDA!

 

 

Pavle Leskovar

 Foto: J. Vovk

Oglejte si tudi