Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Dan mobilnosti

Občina Vojnik v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizira celodnevni dogodek Dan mobilnosti 20. 9. 2013 na košarkarskem igrišču v Vojniku. Letos si bomo v okviru te pobude prizadevali za čistejši zrak in tako za zmanjšanje pojavnosti številnih bolezni, povezanih z onesnaženostjo zraka, zato bomo opravljali meritve onesnaženosti zraka in predstavili hibridno vozilo. Dopoldan bomo animirali predvsem otroke iz OŠ Vojnik in vrtca. Ob deseti uri si bodo otroci iz vrtca in šole ogledali gledališko predstavo Eko pod smreko.

Promovirali bomo okolju prijaznejše oblike mobilnosti, zato skupaj s Centrom ponovne uporabe organiziramo akcijo zbiranja rabljenih koles. Pozivamo vse, ki jim rabljena kolesa doma »zavzemajo prostor«, tudi če so v okvari, da nam jih dostavijo v Center ponovne uporabe, kjer jih bodo tehnično pregledali. Na Dnevu mobilnosti 20. septembra bomo kolesa enotno pobarvali. Ta kolesa pa bodo na voljo obiskovalcem v CPU v zameno za družbeno koristno delo v CPU. S tem želimo ozavestiti ljudi o ponovni uporabi rabljeni stvari, hkrati pa promoviramo trajnostno mobilnost. Povezali smo se tudi z društvom paraplegikov iz zavoda Vozim, ki bodo ob 12. uri predavali o varnosti v prometu in delili svojo osebno izkušnjo z obiskovalci v Kulturnem domu Vojnik.

Dan se bo zaključil s potopisnim predavanjem ob 18. uri v Kulturnem domu Vojnik, kjer bo Nina Majcen s fantom delila izkušnje s potovanja po Kirgizistanu in Kitajski in predstavila kontrast med onesnaženostjo večjih mest in čistostjo gorskega zraka.

Skratka, veliko se bo dogajalo. Vabljeni vsi, da se nam pridružite na Dnevu mobilnosti 20. septembra. In ne pozabite na akcijo zbiranja rabljenih koles!

 

Jasmina Jakopič

Koordinatorka za mlade, Občina Vojnik 

Oglejte si tudi