Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

TD Nova Cerkev ima novo predsednico društva

5. februarja 2012 je v prostorih Gasilskega doma v Novi Cerkvi potekal občni zbor Turističnega društva Nova Cerkev. Udeležba je bila številčna, izvoljeno pa je bilo novo vodstvo.
Turistično društvo bo v novem mandatu vodila Zvezdana Gal, dolgoletna članica TD Nova Cerkev. Na zboru so poleg izvolitve bili predstavljeni  tudi načrti za to leto ter  naloge , ki si jih je zadalo novo vodstvo. Prav tako so bili vsi prisotni deležni potopisnega predavanja iz potepanj po južni  Ameriki, ki ga je pripravil Klemen Kotnik. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za člane in goste. Vse skupaj se je nadaljevalo z zabavo in dobro glasbo v izvedbi ansambla Klateži.

 

Tako je Turistično društvo v pomladnih mesecih že pričelo z uresničevanjem zastavljenih nalog. V mesecu februarju so se člani udeležili tradicionalnega pustnega karnevala v Novi Cerkvi, v mesecu marcu so izvedli obrezovanje sadnega drevja, pod strokovnim vodstvom ga. Nine Štimulak  ter se  že 17  leto po vrsti številčno udeležili čistilne akcije, ki je v letošnjem letu potekala v  znamenju vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo. 

 

Kot je znano se Turistično društvo iz Nove Cerkve  ne posveča samo turističnim dejavnostim, ampak nemalo kdaj zorganizirajo tudi kakšno kulturno prireditev. Ena takšnih je gostovanje njihovih dolgoletnih prijateljev iz  Velike nedelje. KUD Veseli oder je s predstavo “Tašča, da te kap, 3. del”  ponovno privabil in navdušil  številne krajane iz Nove Cerkve in okolice .

 

Andreja Štravs

Oglejte si tudi