Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Razpis za pomoč čebelarjem za leto 2013

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje obvešča čebelarje, da bo v Uradnem listu RS, predvidoma 2. avgusta 2013, objavljen javni razpis za oddajo vlog v okviru sklopa Tehnična pomoč čebelarjem za leto 2013. Skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 296.387,34 evrov. Rok za oddajo vlog začne teči peti dan po objavi javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije s pričetkom ob 8. uri in traja do porabe sredstev oziroma do vključno 31. avgusta 2013.

Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev iz ukrepov skupne kmetijske politike - Programa za izboljšanje proizvodnje in trženja čebelarskih proizvodov, ki ga je Slovenija predložila Evropski komisiji v skladu z Uredbo 1234/2007/ES. Komisija ga je potrdila s sklepom 14. 9. 2010 o odobritvi programa za izboljšanje pridelave in trženja čebelarskih proizvodov, v okviru ukrepa Tehnična pomoč čebelarjem za ukrep Sofinanciranje čebelarske opreme zaradi posodobitve čebelarstva in izboljšanja starostne strukture čebelarjev v Sloveniji ter s tem prispevati k izboljšanju stanja proizvodnje in trženja čebelarskih proizvodov.

 
Vlagatelji so čebelarji, ki opravljajo čebelarsko dejavnost na ozemlju Slovenije ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljenih v javnem razpisu.

 

Zainteresirani bodo dodatne informacije o objavljenem javnem razpisu lahko dobili po objavi razpisa v Uradnem listu na spletnih naslovih:

oziroma na telefonski številki ARSKTRP: 01/580-77-92 od dneva objave javnega razpisa na internetni strani vsak dan v času uradnih ur.

 
Vprašanja se lahko posredujejo tudi po elektronski pošti na naslov aktrp(at)gov.si.

 

 

Petra Pehar Žgajner

 

Oglejte si tudi