Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Dobro delo z mladimi gasilci

Tekmovanj za gasilsko mladino jeseni in pozimi ni bilo ravno veliko, kar pa ne pomeni, da se nismo ukvarjali z drugimi aktivnostmi. Novembra smo sklenili tekmovalno sezono s pogostitvijo, ki so nam jo pripravili mentorji, v adventnem času pa smo izdelovali venčke.
V začetku decembra smo odšli na zasluženo kopanje v Thermano Laško, za kar se zahvaljujemo vodstvu društva, hkrati pa upamo, da nam bodo kopanje omogočili tudi v prihodnje. V prazničnem mesecu smo izdelovali tudi božično-novoletne voščilnice. Kmalu po vstopu v leto 2016 smo se začeli pripravljati na kviz gasilske mladine, ki je bil v nedeljo, 6. 3. 2016, v Vojniku. Pionirji so bili 5., pionirke 6., mladinci 7. in mladinke 3., tako da se je slednja ekipa uvrstila na regijsko tekmovanje v Vitanju, kjer smo mladinke (Tjaša, Nika in Nastja) v močni konkurenci dosegle 7. mesto. Med vajami in drugimi aktivnostmi smo priredili svoj občni zbor in se udeležili občnih zborov mladine drugih društev iz zveze. Sodelovali smo na občnem zboru PGD Vojnik, kjer sta pionirka Alja in mladinka Tjaša zaplesali v ritmih moderne glasbe.

Na koncu se v imenu mladine zahvaljujem vsem mentorjem, ki so nam omogočili redne priprave na tekmovanja in ne nazadnje tudi aktivnosti, ki niso povezane zgolj s tekmovanji. Cenimo njihov trud in to, da za nas žrtvujejo svoj prosti čas, in se zavedamo, da naše poročilo za lansko leto ne bi bilo niti približno tako obsežno in polno uspehov, če ne bi bilo njih.

 

Nastja Zupanc, mladinka PGD Vojnik
Foto: Tomaž Pekovšek

Oglejte si tudi