Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Člani TD Nova Cerkev spoznavajo lepote Slovenije

V soboto, 21. aprila 2012, so se člani TD Nova Cerkev kljub deževnemu vremenu odpravili na izlet. Tokrat jih je pot peljala na kraški del Slovenije, kjer so si ogledali pridelavo pršuta ter drugih suhomesnatih izdelkov, pokušali so tam pridelano vino, občudovali slovenske lipicance, si ogledali tamkajšnji muzej, dan pa so zaključili s piknikom in druženjem, ki je vsem izletnikom ostal v lepem spominu.

Turistično društvo iz Nove Cerkve je znano po tem, da večkrat letno za svoje člane, pa tudi za ostale krajane organizira krajše in daljše izlete, katerih se ponavadi ljudje udeležijo v velikem številu. Natanko tako se je zgodilo 3.  soboto v aprilu, ko so se namenili ogledati kraške znamenitosti Slovenije. Pot iz Nove Cerkve jih je peljala v kraj Lokev blizu Lipice, kjer so si ogledali znano pršutarno Lokev na Krasu. Tam so bili deležni nadvse okusne degustacije njihovega pršuta, pancete in slanine. Odličnim mesnim specialitetam  se prav tako poda dobra vinska kapljica, in tako so izletniki lahko poskusili tamkajšnji izvrstni  teran.

V centru kraja Lokev so si ogledali tudi znameniti vojaški muzej ter njihovo cerkev, popleskano z številnimi freskami.

Sledil je ogled lipicancev ter ogled tamkajšnjega muzeja, nato pa so se ponovno vrnili v Lokev, kjer je sledilo druženje izletnikov na pikniku.

Čeprav se je dan pričel z dežjem, so se v popoldanskih urah in na končnem pikniku le naužili lepega vremena in tako dan zaključili polni prijetnih vtisov ter v pričakovanju naslednjega tovrstnega izleta.

Prva takšna priložnost bo že predvidoma konec  junija, ko se bodo člani odpravili na obisk k prijateljem iz Velike Nedelje na ogled igre na prostem. Predsednica društva Zvezdana Gal pa obljublja,  da bodo dan, ko si bodo ogledali igro, izkoristili tudi za ogled kakšne druge znamenitosti v tamkajšnjih krajih. 

 

Andreja Štravs

Oglejte si tudi