Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Skavtske dejavnosti med zimo

V zimskem času skavti stega Rakova Steza 1 ne počivamo.

Najprej smo v našo občino prinesli Luč miru iz Betlehema. Razdeljevali smo jo na četrto adventno nedeljo po domala vseh župnijah naše občine, vključno z Dobrno. Razdelili smo dobrih 900 sveč s plamenom. Plamen, ki je teden dni poprej bil prižgan v Betlehemu, v votlini Jezusovega rojstva, je tako svetil v mnogih naših domovih. Sredi januarja smo izvedli projekt Beli jelen. Projekt se sicer izvaja pod imenom štajerske skavtske regije, vendar smo glavni izvajalci voditelji iz Rakove Steze 1.

 

Letos smo belega jelena lovili na Raduhi. Prvi dan se je 60 skatov (srednješolcev in študentov) povzpelo do koče na Loki. Tam so jih pričakali nekateri alpinisti iz Vojnika in Nove Cerkve ter izvedli delavnice reševanja izpod snega. Drugi dan je sledil vzpon na Raduho, kjer je frankolovski župnik in skavt p. Branko Cestnik daroval sveto mašo.

 

V februarju so na vrsti zimovanja. Vsaka starostna skupina gre za nekaj dni v zimsko naravo, se naužije lepot ter se uči skupnega in preprostega življenja. Novih izzivov, ki jih bo prinesla pomlad, se že veselimo.

 

Klara Bojanovič

Energična Rakovica

Oglejte si tudi