Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
7°C
PON.
23°C
10°C
Oceni objavo

ŽE 30. PUST MASTNIH UST!

V soboto, 25. 2. 2017, je bil v Novi Cerkvi 30. tradicionalni pustni karneval, ki ga organizirata Prostovoljno gasilsko društvo Nova Cerkev in Krajevna skupnost Nova Cerkev v sodelovanju z društvi, organizacijami, šolami, vrtci, posamezniki Občine Vojnik in sosednjo občino Dobrna ter krajani nekaterih zaselkov v KS Nova Cerkev.
Priprave na karneval so se začele v mesecu decembru 2016 in nadaljevale v mesecu februarju 2017 z zbiranjem raznih afer po državi, svetu in lokalni skupnosti. V pustni povorki je sodelovalo preko 740 nastopajoči, ki so opravili ogromno prostovoljnih ur, da so si pripravili maske in uredili vozove ter avtomobile. Še posebej moramo pohvaliti vse osnovne šole, ki so množično sodelovale. V sami povorki je sodelovalo 42  skupin, od tega »peš maske« in motorizirane skupine.

 

Posebna zahvala gre Občini Vojnik za pokroviteljstvo karnevala in seveda županu Občine Vojnik, gospodu Branku Petretu.

 

Ob 30. pustnem karnevalu bi se posebej zahvalil za sodelovanje in pomoč: Štajerskim rogistom, policiji karnevala, simbolu karnevala rdečemu petelinu – Sandi Legvart, Godbi na pihala Nova Cerkev, Mladinskemu orkestru Godba na pihala Nova Cerkev, možnaristiom Lanšperk–Nova Cerkev, Osnovni šoli Vojnik, Osnovni šoli Frankolovo, POŠ Šmartno v Rožni dolini, POŠ Socka, POŠ Nova Cerkev, učiteljicam in učiteljem vseh osnovnih šol, Vrtcu Mavrica Vojnik, enoti vrtca Nova Cerkev, enoti vrtca Socka, enoti vrtca Frankolovo, enoti vrtca Mavrica Šmartno v Rožni dolini, Vrtcu Danijelov levček, vsem vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih, Mažoretkam Radeče, Turističnemu društvu Nova Cerkev, ekipi karnevalskega zmaja, novi stranki v Sloveniji – krajani Straža–Novake, KS Frankolovo in društvom, Vinarsko-vinogradniškemu društvu Vojnik, papežu Frančišku – Dušan Bojanovič s sodelavci, Planinskemu društvu Vojnik, PGD Dobrna, krajanom Šmartnega v Rožni dolini, Športnemu društvu Nova Cerkev, Društvu Dobra volja iz Pristave, darilu za Melanijo – Jože Žlaus, policijskemu vodnemu topu – Janez Močenik, kmečkemu krematoriju v občini Vojnik – Jaka Kranjc, KUD Nova Cerkev - Peter Selčan, Danilu Bojanoviču, Avohiši Čepin, ogrevanju na biomaso – mladim iz Brezove, zdravstveni ministrici – Turistično društvo Dobrna in kurentom.

 

Zahvala velja tudi članom prostovoljnih gasilskih društev iz Vojnika, s Frankolovega, iz Nove Cerkve, Socke, Lemberga in z Dobrne za redarsko službo. Članom razporeda povorke, Boštjanu Štanteju, Ivanu Jezerniku in Boštjanu Selčanu.  Iskreno se zahvaljujem tudi Izletniški kmetiji PR' MARK iz Nove Cerkve za odstop zemljišča pri postavitvi tribun. Hvala tudi Ines Novak za administrativno pomoč pri izvedbi pustnega karnevala.

 

Hvala, Mitji in Sandiju Kovaču, za odlično pripravo bograča za pogostitev nastopajočih v karnevalu. Posebno se zahvaljujem vsem obiskovalkam in obiskovalcem, da ste množično podprli pustni karneval in s tem nagradili vse, ki pripravljamo ta karneval.

 

Spoštovani, iskrena hvala za sodelovanje in pomoč z željo, da v prihodnjem letu zopet s skupni močmi pripravimo 31. pustni karneval.

 

Slavko Jezernik, vodja karnevala

Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi