Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

K prvi točki seje smo povabili člane društev in organizacij, ki delujejo v našem kraju, z namenom, da se dogovorimo o poteku čistilne akcije. Hvala vsem, ki ste se povabilu odzvali, saj smo z vašo pomočjo lažje načrtovali potek akcije. Zavedamo se, da bi bil brez aktivnega sodelovanja požrtvovalnih članov društev, zavodov in številnih posameznikov uspeh čistilne akcije vprašljiv.

 

Pregledali smo zaključni račun proračuna KS, ki je sestavni del zaključnega računa proračuna Občine Vojnik. Zaključno poročilo KS je zato v obliki in sestavi skladno s področno zakonodajo za lokalne skupnosti, prilagojeno na vsebino in obseg poslovanja le-te. Letno poročilo zajema tri dele, in sicer: poročilo o realizaciji finančnega načrta KS, poslovno poročilo in računovodsko poročilo z obrazložitvami.

 

Člani sveta KS Vojnik so bili seznanjeni z Osnutkom predloga o opremljanju in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje Občine Vojnik, ki je v fazi obravnave.

 

Član sveta KS, g. Samo Kunej,  je predstavil Dolgoročno razvojno strategijo občine Vojnik - DRS, ki  je temeljni programski dokument za usmerjanje in izvajanje razvojnih aktivnosti, katerega cilj je zagotavljati trajnostni razvoj. Prednostni ukrepi, ki so jih avtorji načrtovali za območje KS Vojnik, se  na mnogih področjih dopolnjujejo s prioritetnimi nalogami KS, kar nas veseli, saj je to potrditev, da so upoštevali predloge in potrebe naših krajanov.

 

Potrebi in želji krajanov po varnem bivanju na poplavnem območju Arclina, pa smo na pobudo Civilne iniciative Arclin,  na nedavnem srečanju s krajani Arclina, prisluhnili: Benedikt Podergajs (Občina Vojnik), Brane Skutnik, Urša Žibret, Krištof Kučiš (Hidrosvet), Irma Blazinšek, Jernej Falnoga in Lidija Eler Jazbinšek (KS Vojnik). Na srečanju so krajani izpostavili željo po čimprejšnji rešitvi problematike poplavnega območja. Brane Skutnik (Hidrosvet) je predstavil skupen projekt z MO Celje, ki vključuje tudi ureditev protipoplavnih rešitev na področju Arclina. Gospe Anki Novak se zahvaljujemo za  gostoljubje.

 

Ob srečanjih z vami, spoštovani sokrajani in sokrajanke, in ob pogovorih z vašimi predstavniki in člani sveta KS, se seznanjamo s problematiko in željami z različnih delov naše KS. Nekatere so hitro rešljive in uresničljive, druge pa žal zahtevajo daljši postopek, zato vas prosimo za potrpežljivost. Včasih je za izboljšanje skupnega dobra potrebno zelo malo.

 

Vabilo na čistilno akcijo je bilo uslišano. Mnogi ste s svojo vključitvijo  pripomogli, da namesto vrečk, kosovnih in drugih odpadkov, zdaj lažje opazimo prebujajoče rastlinje. Žal je veliko tistih, ki brez slabe vesti odvržejo vrečo s smetmi v naravo, pa čeprav imajo v bližini zbirni center. Skrb za okolje in ekološka osveščenost je odgovornost vsakega posameznika. Osveščeni pa ste zagotovo udeleženci čistilne akcije - člani društev, otroci in zaposleni v vrtcih in šoli, krajani in krajanke - saj vam ni vseeno v kakšnem  okolju živimo. Iskrena hvala!

 

V teh pomladih mesecih, ki sledijo, se bodo v naši krajevni skupnosti odvijale številne prireditve, ki so namenjene vam, spoštovani bralci in bralke Ogledala. Vabim vas, da se jih udeležite, prav tako pa sprejmite naše povabilo na prireditve, ki se bodo odvijale v času praznika KS Vojnik.

 

 

 

KS VOJNIK

Tel.: 03 780 06 20

 

Uradne ure predsednice KS

sreda: 15.30 - 17.00

Lidija Eler Jazbinšek,

predsednica sveta KS Vojnik

 

 


Oglejte si tudi