Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

No pa jo bomo imeli! Novo AC 16/60 ...

S pomočjo Občine Vojnik, donatorjev in krajanov in krajank KS Vojnik bomo v PGD Vojnik v prihodnjem letu pripeljali novo (avtocisterno) AC 16/60. HVALA vsem za pomoč pri zbiranju sredstev.
Naš izbran ponudnik je podjetje Gasilska vozila Pušnik, s katerim smo v prostorih Občine Vojnik 6. novembra svečano podpisali pogodbo. Predstavniki našega društva so bili Roman Kugler (predsednik), Adolf Janc (poveljnik), Matej Vrbič (podpoveljnik), Željko Vengušt (podpredsednik) in naša vsestranska Martina Težak, ki je v društvu zadolžena za tajniška in blagajniška dela. Ob pripravi razpisne dokumentacije smo sodelovali z osebjem na Občini Vojnik. Na tem mestu se bi radi zahvalili županu Benediktu Podergajs, Vesni Poteko, Tanji Golec Prevoršek, Ireni Špegel Jovan in Mateji Medved.

 

Naši člani so 28. septembra opravljali redarsko službo na prireditvi Vinska trgatev. Na 3. vojniškem krogu 5. oktobra so v sodelovanju s policisti usmerjali tekmovalce na vseh tekaških progah in zaporih cest. Prav tako so opravljali redarsko službo 9. novembra na "VIII. Martinovanju".

 

11. oktobra je bilo v Novi Cerkvi srečanje starejših gasilk in gasilcev GZ Vojnik-Dobrna, katerega se je udeležilo 16 naših članov in podpredsednik društva Željko Vengušt.

 

13. oktobra je v Zrečah potekalo tekmovanje GZ Vojnik-Dobrna, kjer so sodelovale tri ekipe našega društva, in sicer pionirji, mladinci in člani B. Tako pionirji kot mladinci so dosegli 4. mesto. Člani B so osvojili 3. mesto in se uvrstili na Regijsko tekmovanje, ki je bilo 20. oktobra, kjer so zasedli 9. mesto. Na tem tekmovanju so sodelovali tudi veterani, ki so zasedli 9. mesto, in veteranke, ki so dosegle 3. mesto.

 

27. oktobra so se štiri enote (pionirji, pionirke, mladinci in mladinke) v Socki udeležile kviza GZ Vojnik-Dobrna. Mladinke so zasedle 2. mesto, mladinci 5., pionirke 6. in pionirji 8. mesto.  

 

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, smo bili na dnevu odprtih vrat 26. oktobra kar malo razočarani nad udeležbo naših krajanov in krajank. Navkljub vsemu smo peščici obiskovalcev prikazali, kako se ob primeru požara lahko hitro ukrepa z gasilnikom, ki bi bil dobrodošel v vsakem gospodinjstvu.

 

31. oktobra smo imeli medobčinsko vajo v sodelovanju s PGD Dramlje in PGD Ljubečna. Tako smo zaključili mesec oktober, mesec požarne varnosti.

 

9. novembra je v Zrečah potekal Regijski kviz za mladino, sodelovala je ekipa mladink, ki so zasedle so 11. mesto.

 

7. novembra so v gasilski dom na obisk prišli otroci in vzgojiteljice iz Vrtca Mavrica. Zdenko, Boris, Tadej in naš poveljnik Adolf so jim predstavili gasilska vozila in opremo. Za presenečenje je poskrbel reševalni pes Max, katerega lastnik je naš član Tadej.

 

16. novembra smo imeli člani in članice društva strokovno ekskurzijo, kjer smo obiskali gasilce na letališču Jožeta Pučnika, poklicno enoto v Kranju in na Jesenicah. Na letališču nam je vodja izmene predstavil delo gasilca in gasilsko tehniko. Imeli smo priložnost videti redno sobotno preverjanje odzivnega časa v primeru nesreče na vzletni stezi. V nadaljevanju nas je pot peljala v Gasilsko reševalno službo Kranj, kjer nam je vodja izmene Tomaž predstavil njihovo delo in gasilska vozila. Seveda smo članice že na samem začetku povedale, da želimo kupiti njihov koledar, saj je celoten izkupiček namenjen Roku in Ani ter gorenjski razvojni ambulanti za nove rehabilitacijske pripomočke. Temu doniranju so se ob koncu pridružili tudi naši člani. Na strokovni ekskurziji smo bili očividci intervencije poklicnih gasilcev na Jesenicah. Pred tem so nam predstavili njihova vozila in naši najpogumnejši člani, med njimi je bila tudi veteranka Antonija Mlinar, ki šteje 83 let, so se lahko z njihovo avtolestvijo povzpeli 42 metrov visoko. In se je zgodilo. Kar naenkrat smo zaslišali alarm in gasilci so odhiteli na intervencijo. Tudi gasilec, ki je upravljal z avtolestvijo, se je zelo hitro spustil dol, se šel preobleč in odhitel pomagat. Tako se je naša strokovna ekskurzija tudi končala, saj gasilcev nismo čakali, da pridejo nazaj.

 

Vsem krajankam in krajanom KS Vojnik in vsem občankam in občanom občine Vojnik želimo ob prihajajočih praznikih VESEL BOŽIČ IN VSE DOBRO V NOVEM LETU 2014.

 

 

Roman Kugler 

 

 

 

Oglejte si tudi