Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Čezmejno sodelovanje

Občina Vojnik bo v letih 2015 in 2016 sodelovala pri izvedbi čezmejnega projekta »Zaščita in reševanje«, ki je sofinanciran iz evropskega teritorialnega sodelovanja OP IPA SLO-HR 2007–2013.

Občina Vojnik sodeluje v projektu z Gasilsko zvezo (GZ) Vojnik - Dobrna, Občino Čabar in PGD Prezid, z njimi je v aprilu 2015 slavnostno podpisala sporazum o partnerstvu. Namen projekta je omogočiti prostovoljnim gasilcem učinkovito delovanje ob raznih elementarnih nesrečah.

Predvidene investicije projekta so naslednje: nakup osnovne opreme za operativne gasilce (60 kompletov), letne in zimske delovne obleke za mladince gasilce (120 kompletov) in vadbeno opremo za mladince za vsa društva GZ Vojnik - Dobrna. V Prezidu bodo iz projektnih sredstev dokončali gasilski dom, ki bo imel vlogo večnamenskega centra, ter tako omogočili boljše delovanje gasilskega društva in drugih nevladnih organizacij iz Prezida in okolice.

V mesecu juliju in avgustu bomo 80 otrok odpeljali na gasilski tabor v kamp Fažana, kjer bodo mladi gasilci imeli možnost pridobiti čin mlajši pionir in starejši pionir v prijetnem morskem okolju. Do marca 2016 bomo vsaj 95 operativcem omogočili dodatna brezplačna usposabljanja tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Hkrati bomo izvedli tridnevni festival gasilstva, ki bo potekal od 24. junija 2015: imeli bomo dan odprtih vrat, na katerem bomo prikazali gasilske dejavnosti za vrtce in osnovne šole z območja GZ Vojnik - Dobrna, sodelovali na paradi ob 140-letnici Gasilskega društva Dobrna, 28. junija pa bomo izvedli celodnevni mednarodni dan mini gasilske olimpijade za mladince, kjer se bodo člani društev GZ Vojnik - Dobrna in PGD Prezid pomerili v 10 različnih veščinah. Lepo vabljeni!

 

Vesna Poteko, mag.

Oglejte si tudi