Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Prireditev OSTANIMO PRIJATELJI doživela izvrsten uspeh

Prosvetno društvo A. Bezenšek Frankolovo je na prvo marčevsko nedeljo organiziralo 22. zabavno glasbeno prireditev »Ostanimo prijatelji«. Ljubitelji narodno zabavne glasbe, med njimi čedalje več mladih navdušencev, so dvorano OŠ Frankolovo napolnili do zadnjega kotička, to pa je bil zagotovo največji užitek za vse nastopajoče in nič manjši za organizatorja prireditve.
Na odru so se zvrstili ansambli: Mikola, Petka, Mladi gamsi, Vera in originali, Vitezi Celjski, Nemir, Iskrice, Akordi, v vlogi gosta prireditve pa se je izvrstno odrezal Ansambel Toneta Rusa. Za smeh je poskrbel eden trenutno najbolj popularnih imen slovenske stand-up komedije in imitator Tin Vodopivec. Da so nastopajoči izpolnili pričakovanja obiskovalcev, ni dvoma. Eni z drugimi so se enostavno začutili in dogodku prilivali dodatno energijo za dodatne viže. Akordi so kot zadnji nastopajoči s svojo karizmo (kot že lani) publiko tako prevzeli, da se je zdelo kot skupni nastop; fantom je pritegnila vsa dvorana, se ob njihovih taktih stoje pozibavala, vriskala (ja, to je res nalezljivo) in »zahtevala« ter tudi dobila več bisov. »Razturali so!« je izjavil moderator koncerta Tone Vrabl in v svoji izjavi ni ostal osamljen.

 

Vodja odbora za organizacijo prireditve Tone Gregorc meni: »Pri izbiri ansamblov smo imeli tokrat srečno roko. Program sestavljamo tako, da vsakič povabimo nekatere dobro uveljavljene ansamble, priložnost pa damo tudi skupinam s krajšo glasbeno kariero. Običajno pridamo še kakšno novost, letos je bi to stand-up komedijant. Aktivnosti za vsako prireditev se začenjajo že slabo leto prej, praviloma eno šele zaključimo, že snujemo naslednjo, saj imajo dobri glasbeniki terminske plane zasedene daleč vnaprej. Zagotovo je uspeh prireditve tudi odraz angažiranosti vseh pevcev našega društva in takšnega sodelovanja članstva smo zelo veseli.«

 

Ob tem ne gre prezreti naklonjenosti številnih pomočnikov in donatorjev, ki kljub neprijazni gospodarski situaciji po svojih zmožnostih še vedno namenijo finančno, stvarno ali drugo pomoč za izvedbo prireditve, saj je organizator z lastnimi sredstvi nikakor ne bi zmogel.

 

                                                                                                      Sonja Jakop    

                                                                                                      Foto: Adolf Jakop

Oglejte si tudi