Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

»Ostanimo prijatelji« na Frankolovem

Prvo nedeljo v marcu se je v popoldanskem času na Frankolovem trlo muzikantov v narodnih nošah. Naznanjali so, da se je začelo že 24. srečanje narodno-zabavnih ansamblov »Ostanimo prijatelji«.
Prireditev, ki jo organizira domače Prosvetno društvo Antona Bezenška, se je prijela med ljudmi, prav tako se je radi udeležijo ansambli iz cele Slovenije. Praktično ni skupine, ki na prireditvi še ni sodelovala. Letos se je na njej zvrstilo devet narodno-zabavnih ansamblov, med katerimi so status gosta imeli fantje z imenom Akordi, stari znanci frankolovskega odra. Za humor je poskrbela Martina Ipša; prireditev pa je prvič, a zelo suvereno povezovala Alja Tihle Hren, ki je tudi dobra poznavalka tovrstne glasbe, saj je soustvarjalka priljubljene radijske oddaje na Radiu Rogla. Vsekakor je največja nagrada za trud organizatorja polna dvorana zadovoljnih poslušalcev.

 

V imenu vojniške občine je župan Branko Petre pozdravil občinstvo in čestital organizatorju. Dušan Horvat, predsednik prosvetnega društva, pa je poleg zahvale ansamblom, donatorjem in članom društva namenil besede še povabilu na naslednjo, že 25. prireditev prihodnje leto.

 

Elči Gregorc

Foto: Dolfi Jakop

 

Oglejte si tudi