Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

10. kramarski sejem s predizborom harmonikarjev za Pohorsko coklo.

»Prisrčen pozdrav spoštovani Frankolovčani, spoštovani obiskovalci in vsi, ki ste se odločili, da se družite danes z nami tu, v parku graščine Frankolovo. Člani društva Talon Frankolovo smo vam pripravili že 10. kramarski sejem s predizborom harmonikarjev za Pohorsko coklo«, je dejala Dragica Mirnik, povezovalka programa.
Naj vam malo obudim spomin: Valdi Podjavoršek, Janez Kozmus in žal že pokojni Poldi Kuzman so zaslužni, da smo danes tu že 10 leto. Želeli so, da se na Frankolovem ljudje srečujemo, družimo in da se na tak način tkejo prijateljske vezi.

Prebivalci tega kraja so marljivi in pridni pridelovalci hrane in drugih dobrot. Tu je priložnost, da svoje izdelke pokažejo in tudi kaj prodajo in tako pripomorejo k boljšemu družinskemu proračunu. Frankolovčani smo glasbeno nadarjeni. Radi imamo domačo besedo, petje, zvoke harmonike. Zato smo se povezali s priznanim glasbenikom, ki je organizator in pobudnik izbora naj harmonikarja za priznanje Pohorske cokle, Domnom Jevšenakom. Ker je dobrih mladih harmonikarjev veliko, a priznanja prejmejo le najboljši, je eden izmed izborov za finale tukaj na našem kramarskem sejmu. Strokovno komisijo so sestavljali Tine Lesjak, Domen Jevšenak, društvo Talon, Janez Kozmus, Jože Gregorc in Naci Jošt.

Na predizbor harmonikarjev za Pohorsko coklo se je prijavilo 13 harmonikarjev. Komisija je imela težko delo, saj je ugotovila, da so tekmovalci zelo dobro pripravljeni, njihove predstavitve pa so bile resnično izvrstne. Zato se je komisija odločila, da so tekmovalci tako dobri, da se lahko vsi uvrstijo v finale.
Komisija je tudi izbrala najboljšega harmonikarja kramarskega sejma. Ta laskavi naziv je dobila najstarejša udeleženka tekmovalka Marija Mernik.

Organizatorji so bili ponosni, da so se na predizbor prijavili tekmovalci iz različnih krajev Slovenije. Kar dva sta bila iz Bele krajine.


J. Vovk

Oglejte si tudi