Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

V Vojniku imamo diagnostični center

Jordanski študent, ki bi moral na študij na Švedsko, odpira v Vojniku diagnostični center
Vse skupaj se je začelo zaradi zamujenega roka

Raid Wahibi je želel študirati medicino na Švedskem, ker pa je zamudil rok za oddajo papirjev, mu je očetov prijatelj predlagal, da bi šel študirat v Jugoslavijo. Ideja o študiju v bivši Jugoslaviji je vse presenetila, a je kljub temu sprejel odločitev, ki je ne obžaluje. 

Svojo pot do želenega poklica – postati zdravnik – je tako zaradi spleta okoliščin začel v Zagrebu, kjer se je najprej učil jezika, nato ga je pot vodila na študij v Banja Luko, kjer je končal štiri letnike medicine, nadaljevanje študija mu je preprečila vojna v Bosni, zato se je vrnil v Zagreb, kjer se je vpisal v drugi letnik stomatologije. Po zaključenem študiju ga je ljubezen do Diane, ki je prav tako študirala stomatologijo v Zagrebu, pripeljala v Vojnik, kjer sta si ustvarila družino. Za Vojnik pravi, da je tu njegov dom, čeprav se vedno z velikim veseljem vrača tudi v rodno Jordanijo, kjer so njegove korenine, starši in sestre.

 

Prihod v Slovenijo – novi izzivi za mladega Jordanca

Ljubezen in vztrajno iskanje zaposlitve sta pri mladem zobozdravniku kljub marsikateri oviri obrodili sadove. Kot tujec je v veliki želji po opravljanju zobozdravniškega poklica dobil volontersko pripravništvo v zdravstvenem domu v Celju, po strokovnem izpitu pa vse do leta 2001 opravljal javno službo. Decembra 2001 je postal zasebni zobozdravnik s koncesijo.

 

Samoplačniška zobozdravstvena ambulanta

Želja po širjenju dejavnosti, omogočanje hitrega in kvalitetnega dostopa do zobozdravstvenih storitev so botrovali ideji, ki se je uresničila leta 2012, ko je v Vojniku na Celjski cesti 26 v prvem nadstropju odprl zasebno samoplačniško zdravstveno ambulanto.

 

Idej nikoli ne zmanjka

Raid Wahibi takole opiše, zakaj se je odločil za širjenje dejavnosti:

»Čakalne dobe so dolge, zato se veliko ljudi odloča za samoplačniške preglede, saj si s tem skrajšajo čakalne dobe. Zato sem v decembru leta 2013 Mladenu Malinarju, dr. med., specialistu radiologu, strokovnjaku na področju ultrazvočnih preiskav, predstavil svojo zamisel, da bi poleg zasebne samoplačniške zobozdravstvene ambulante v Vojniku razširil zdravstveno dejavnost, saj imam na razpolago dovolj prostora, velik parkirni prostor.

Začel sem pripravljati dokumentacijo. Ker pa se je zavleklo z izdajo nekaterih dokumentov, smo za potrebe samoplačniške ultrazvočne ambulante uredili prostore v prvem nadstropju, kjer Mladen Malinar, dr. med., po predhodnem naročanju (051 690 690) opravlja preventivne preglede trebušnih organov, dojk, pazduh, testisov. 

Želimo pa si, da čim prej pridobimo ustrezno dovoljenja, saj načrtujemo otvoritev še dveh ambulant, namenjenih kardiološkim in urološkim preiskavam ter laserski protibolečinski terapiji, kjer bo zaposlen fiziater in fizioterapevt.«

 

Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi