Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Subvencije za lesarje, tuje investitorje ter raziskovalce

Tokrat Slovenski podjetniški sklad podpira mlada podjetja v lesni industriji. Ste inovativni? Več tukaj.

 

Nepovratna sredstva

·         Subvencije do 75 % za podporo mladim podjetjem s področja lesarstva. Podjetja morajo biti ustanovljena med 1. 1. 2015 in 31. 5. 2016. Več informacij.

·         Nepovratna sredstva za prve tuje naložbe v Sloveniji. Razmišljate o tem, da bi skupaj s tujim podjetjem odprli novo podjetje v Sloveniji in ustvarili nova delovna mesta? Več informacij! 

·         Nepovratna sredstva do 70 % za raziskovalno-razvojne projekte v okviru programa Horizon 2020. Še vedno je zelo zanimiv program SME instrument. Več informacij!

 

Ugodna posojila

·         Banke nas opozarjajo, da zmanjkuje sredstev. P1 PLUS 2016 za MSP-je, zavode in socialna podjetja. Upravičencem ponujajo garancijo za posojila v višini od 60 do 80 % in obrestno mero od 0,15 do 0,65 % + 6-mesečni EURIBOR. Potreben je bančni sklep o odobritvi posojila. Tokrat se za obratna sredstva (plača, nakup materiala in blaga) lahko prijavijo tudi trgovine! Roki za prijavo so 15. 7., 15. 8., 1. 9., 15. 9., 1. 10. ter 15. 10. 2016 (oz. do porabe sredstev). Več informacij!

·         Posojila Eko sklada vam ponujajo ugodnejšo obrestno mero za naložbe s področja okolja. Več informacij!

·         SID banka razvija in izvaja na finančnem trgu dopolnilne dolgoročne finančne storitve in tako spodbujajo konkurenčnost gospodarstva, odpiranje delovnih mest ter trajnostni razvoj Slovenije. KLIK do vseh programov TUKAJ. 

 

Nova storitev!

Vas zanima hrvaški trg? Kot izvajalec s priporočili vam naše hčerinsko podjetje v Zagrebu nudi izdelavo raziskave hrvaškega trga, za katero lahko pridobite tudi subvencijo.

 

Aktualni razpisi na Hrvaškem

Če imate na Hrvaškem ustanovljeno podjetje ali poslovno enoto, preverite, kakšne možnosti so vam na voljo za pridobitev nepovratnih sredstev. Če načrtujete ustanovitev podjetja na Hrvaškem, vam pomagamo pri odprtju ali registraciji. Več informacij najdete tukaj!

Več o razpisih v priponki.

 

Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi