Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Vipavska dolina tudi letos na Nozozemskem

V času med 10. in 15. januarjem je v Utrechtu na Nizozemskem potekal turistični sejem Vakantiebeurs. Slovenija se je letos predstavljala na 100 m2.
V okviru slovenske stojnice je Zavod za turizem TRG Vipava promoviral turistično ponudbo destinacije Vipavska dolina. Sejma so se udeležili turistični ponudniki, Bojana Curk iz Kampa Tura, Ingrid Saksida iz posestva Saksida ter Jolanda de Haan, Nizozemka, ki že vrsto let prihaja v Vipavsko dolino in skrbi za promocijo in prodajo vipavskih vin. Sejem je dnevno obiskalo povprečno 20.000 obiskovalcev, zanimalo so se predvsem za individualne počitnice. Nizozemci preživljajo svoje počitnice aktivno (pohodništvo, kolesarjenje) in uživajo v dobri kulinariki. Tudi tokrat so lahko gostje sejma okušali vipavska vina, predvsem so jih navdušila strukturirana rdeča vina in naše lokalne sorte zelen in pinela. Ob vinih so gostje poizkusili tudi domači sir.

Vipavska dolina postaja čedalje prepoznavnejša in atraktivna vinsko kulinarična destinacija, ki je nizozemskim gostom pisana na kožo.
TIC Vipava

 

Oglejte si tudi