Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
11°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

NK Fama Vipava prvak EPNL

Zadnji majski dan je bil za člansko ekipo NK Fama Vipava in za vipavski nogomet v celoti prav poseben dan. V Vipavi se je proti ekipi Avtoplus Korte igrala še zadnja tekma v EPNL – enotni primorski nogometni ligi.
Zadnji majski dan je bil za člansko ekipo NK Fama Vipava in za vipavski nogomet v celoti prav poseben dan. V Vipavi se je proti ekipi Avtoplus Korte igrala še zadnja tekma v EPNL – enotni primorski nogometni ligi. Po dramatični in izjemno težki tekmi so na koncu slavili zmago z rezultatom 1 : 0 in se še praktično okronali z naslovom prvaka. Domačo ekipo je na tekmi spodbujalo tudi občinsko vodstvo na čelu z županom g. Princesom. Iz Ptuja, pa so prišli tudi kurenti iz Etnografskega društva Ježevka, ki so poskrbeli za res ognjevito navijanje.

Vipavska 'lahka konjenica' je bila v tej sezoni razred zase in je osvojila naslov že štiri kola pred koncem prvenstva. Očitno je, da je ekipa povsem dozorela in osvojila zmagovalno miselnost. Ekipo je krasila izjemna borbenost in 'granitna' obramba, saj so v celotni sezoni prejeli le 11 zadetkov. Pozabljeno je bilo tudi razočaranje, ko je ekipa v prejšnji sezoni, prav v zadnjem kolu, proti ekipi NK Ilirska Bistrica, izgubila napredovanje v tretjo ligo. Vodstvo kluba in igralci niso vrgli puške v koruzo in so bili prepričani, da se jim napredovanje letos ne more izmuzniti. Ko trdo treniraš in verjameš v uspeh, le ta pač ne more izostati.

Pokal za naslov prvaka je iz rok predsednika MNZ Koper g. Janija Bačiča dvignil v zrak kapetan vipavske ekipe Miloš Kodele. In slavje, ki ga 'športna' Vipava še ni doživela, se je lahko začelo. Trajalo je pozno v noč in se je končalo z veličastnim ognjemetom.

Aleksander Lemut

Oglejte si tudi