Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Turistični sejmi v januarju 2016

Zima je čas, ko se turistični delavci pripravljamo na prihajajočo turistično sezono. Vsaka destinacija, ki resno razmišlja in načrtuje turistični razvoj, se udeležuje strokovnih sejmov in borz predvsem v tujini. Zavod za turizem TRG Vipava, ki skrbi za turistično promocijo in razvoj Vipave in širše okolice, se bo v januarju udeležil dveh pomembnih strokovnih turističnih sejmov.

Že četrto leto zapored bomo Vipavsko dolino predstavljali na Nizozemskem, na sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu med 12. in 17. januarjem. Poleg vipavskih ponudnikov se bo sejma udeležila tudi Jolanda de Haan, Nizozemka, ki ljubi našo dolino in je trdna vez vipavsko – nizozemskega sodelovanja že več let. Sejem obišče okvirno 200.000 obiskovalcev, ki se zanimajo predvsem za touring počitnice, spoznavajo naravno in kulturno dediščino območja, poizkusijo številne vipavske dobrote, največkrat pa prespijo v kampih.
Letos se bomo tudi prvič udeležili sejma CMT Urlaubsmesse v Stuttgartu, ki ga obišče preko 240.000 obiskovalcev in je hkrati največji turistični sejem v južni Nemčiji.
Maja Hladnik, Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi