Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Predstavniki Zavoda Pristan na ekskurziji v Novem Sadu

S spodbujanjem mreženja ustreznih javnih, zasebnih in prostovoljskih interesnih skupin, se omogočata večja inovativnost in razvoj pri nudenju socialne oskrbe starejšim. Prav zato so se predstavniki Zavoda za socialno oskrbo Pristan (Martin Kopatin, Sonja Turk in Ivana Bratož), vključili v mednarodni projekt NET - Age in se v sodelovanju z Občino Kanal ob Soči, (ki je eden od projektnih partnerjev), od 7. do 11. aprila udeležili strokovnega posveta in ekskurzije v Novem Sadu.
Namen obiska v Srbiji je bil v izmenjavi dobrih praks in iskanju novih idej na področju skrbi za starejše. Eden od osrednjih ciljev projekta NET – Age je v povečevanju razvojnih možnosti jadranske regije in uveljavljanju inovativnih načinov socialne oskrbe, ki bi omogočala aktivno staranje in predvsem kakovostno življenje starejših. V projektu sodeluje večje število organizacij in regij iz Srbije, Italije, Slovenije, Albanije, Hrvaške in Črne gore. V začetku marca so se člani projekta srečali v Sloveniji in si kot primer dobre prakse na področju institucionalnega varstva starejših ogledali Center starejših Pristan v Vipavi.

Na aprilski strokovni ekskurziji v Novem Sadu so predstavniki Pristana pridobili širši vpogled v organizacijo socialno varstvenih storitev za starejše na področju Vojvodine. Ogledali so si različne zasebne in javne domove za starejše, dnevni center ter t.i. klube za starejše, v katerih so organizirane različne interesne aktivnosti za aktivno tretje življenjsko obdobje. Spoznali so tudi organizacijo storitve pomoč družini na domu v Srbiji, ki je sicer ena od pomembnih dejavnosti Zavoda Pristan in jo trenutno izvaja v kar devetih slovenskih občinah.

IB

Oglejte si tudi