Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Nogometaši U-15 v prvi slovenski ligi

Za nogometaši ekipe U-15 Vipava Ajdovščina je zelo uspešna sezona. Zaključili so jo kot prvaki lige MNZ Nova Gorica U-15, kar jim je omogočilo uvrstitev v kvalifikacije za prvo slovensko ligo.

Najprej so se pomerili z ekipo iz Divače. Zmaga jim je prinesla novega nasprotnika in sicer ekipo iz Izole. Po remiju v Izoli jih je čakala napeta tekma v Ajdovščini. Fantje so na zelenico stopili odločno in samozavestno in si z zmago pridobili nastop v prvi slovenski nogometni ligi.

Sodelovanje NK Vipava in Nogometne šole Ajdovščina se je izkazalo za zelo uspešno. Fantje selekcije U-15 so trenirali pod vodstvom Uroša Pintarja in Aleša Kodelja. Treningi so potekali tako v Ajdovščini kot v Vipavi. Fantje so igrali v dveh ekipah. Cilj prve ekipe je bil uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo. Na začetku se je to zdelo zelo daleč in za marsikoga neuresničljivo. Vendar so z zavzetostjo, odgovornostjo in veliko željo dokazali, da je to mogoče. Oblikovali so se v močno ekipo, ki jih druži veselje do nogometa in medsebojno prijateljstvo ter pokazali, da se v Ajdovščini in Vipavi igra dober nogomet.

SK

Oglejte si tudi