Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 29.05.2017

pretežno jasno
Popoldne bo sončno. Ponekod bo pihal šibak veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj C.
13°C | 28°C
torek, 30.05.2017
14°C | 28°C
sreda, 31.05.2017
14°C | 29°C
četrtek, 01.06.2017
14°C | 28°C
petek, 02.06.2017
15°C | 28°C
Opozorila
Ponedeljek, 29.5.2017 ob 14h
Dodatnega opozorila ni.
13°C
28°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Vinjak Pilon 1972 ob svoj bok dobiva vinjak ......


KULTURA, DOGODKI, KMETIJSTVO

| |
15.04.2015      11:44
A A

Vinjak Pilon 1972 ob svoj bok dobiva vinjak letnik 2005


Okus znamenitega in neponovljivega vinjaka Pilon letnice 1972 je zagotovo samo eden. Vinska klet Vipava 1894 se je v letu 1972 odločila skrbno izbrano količino svojega vina vipavskih vinskih sort predestilirati v vinski destilat. Osnova je bilo vino, ki je imelo manjši odstotek alkohola in višjo vsebnost vinske kisline.


Deli:

Letošnjo jesen ob bok 43-letnega Pilona vinska klet Vipava 1894 postavlja vinjak Pilon, ki je v znamenitih hrastovih sodih zorel vse od leta 2005. Ob prenovi vinskih stilov Vipave 1894, ki jih je v klet vnesel glavni enolog Uroš Bolčina, in celostne podobe, ki jo je vinska klet inavgurirala lani poleti, je stilska preobrazba znamenitega in enega izmed najbolj priljubljenih vinjakov v Sloveniji še korak dlje k strategiji osvežitve portfelja Vipave 1894, temelječega na tradiciji pridelave vina ob spajanju s sodobnimi okusi.

O skrivnostnem končnem okusu novega vinjaka, ki prihaja v vinsko klet in med vse ljubitelje, je razprava tekla na delavnici z naslovom »Vinjaki – brendiji – konjaki«, ki jo je vodila predavateljica in poznavalka Majda Debevec v torek, 14. aprila, v Vipavskem hramu v Vipavi. Z metodo slepe degustacije so povabljeni poslovni partnerji in poznavalci vin in destilatov imeli možnost podati svoje mnenje in tako izraziti odločitev o različnih možnostih novega Pilona, ki bo vstopil na trg letošnjo jesen.
»S tovrstno delavnico in degustacijo želimo spodbuditi tiste odločevalce, ki znotraj svojega področja dejavnosti spremljajo potrošniške okuse, da ob tradicionalni metodologiji pridelave znamenitega in enkratnega Pilona sooblikujemo takšen okus Pilona, ki bo nadaljnjih 43 let eden izmed najbolj prepoznavnih vinjakov ne zgolj Vipavske doline in Slovenije, temveč tudi širše,« poudarja Boris Jež, direktor Vipave 1894.
Vipava 1894 je ob začetku obeležitve 120-letnice delovanja vinske kleti prav v zadnjih letih posodobila strategijo pozicioniranja svojih vin tako doma kot tudi širše. Z najsodobnejšo tehnološko pridelavo si tako na eni strani prizadeva ujeti trende vinskih okusov v svoje polnitve, na drugi strani pa jih kreirati v smeri želja in pričakovanj potrošnikov.


Boris Jež, predsednik uprave Vipava 1894




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vipava!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!