Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Ugasnjene luči v soboto, 19. 3. 2016 med 20.30 in 21.30

Earth Hour ali Ura za Zemljo je globalna akcija WF-a, ki bo letos potekala že deseto leto zapored. Lani se je akciji ugašanja luči pridružilo več kot 7 tisoč svetovnih mest iz 172 držav na vseh sedmih kontinentih. WWF poziva tudi letos vsa slovenska mesta, občine, podjetja in posameznike, da se jim pridružijo v Uri za zemljo ter v soboto za eno uro ugasnejo luči in s tem pokažejo, da jim je mar za naš planet in da se moramo združiti v boju proti podnebnim spremembam.

Slovenija v projektu sodeluje že sedmo leto. V lanskem letu je bilo vključenih 30 občin. Izklopljene so bile na določenih kulturnozgodovinskih objektih, oglasnih panojih, mestnih razsvetljavah. V temi so ostali gradovi v Ljubljani, Celju, Slovenskih Konjicah, Mariboru in Velenju ter številne ulice, zgradbe, trgi in muzeji.

Leto se tej akciji pridružuje tudi naša občina. Tako bomo v soboto, 19. 3. 2016 med 20:30 in 21:30 ugasnili luči ulične razsvetljave v vseh treh naseljih občine. Vabimo vas, da se akciji pridružite tudi sami na način, da v tem času tudi ugasnete luči v vaših domovih.

Povezave

Earth Hour

Oglejte si tudi