Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

40 let pobratenja med PGD Veržej in PGD Vodice

Leta 1976 sta PGD Veržej in PGD Vodice med seboj podpisali listino o pobratenju. Takrat je bila to ena prvih takšne vrste listin nasploh. Društvi sta v vseh teh letih medsebojno dobro sodelovali in se obiskovali ob raznih dogodkih. 
 V soboto, 2. julija, smo v čast 40-letnice pobratenja na nogometnem igrišču v Veržeju pripravili meddruštveni piknik, ki se ga je udeležilo veliko število gasilcev iz obeh PGD, prav tako pa so iz Vodic prišli godbeniki njihove godbe na pihala, ki so nas zabavali s svojimi ubranimi melodijami. K pozdravnem nagovoru sta najprej pristopila oba predsednika, sledila sta pozdrava obeh poveljnikov pobratenih društev, vse prisotne pa je pozdravil tudi župan občine Veržej, Slavko Petovar. Društvi sta si v spomin in v zahvalo za dosedanje delo in za dobro sodelovanje še naprej, izmenjali spominski darili. Nato je sledilo druženje med člani ob dobri hrani z žara in hladni kapljici, za krajšanje časa pa smo veržejski gasilci pripravili tudi razne družabne igre, ob katerih je bilo veliko smeha in dobre volje.

Na koncu druženja smo bili vsi skupaj enakega mnenja, da smo doživeli nepozaben popoldan, ki bo še vsem prisotnim ostal dolgo v spominu, z željo da društvi še naprej tako dobro sodelujeta, za kar pa se verjetno ni treba bati, saj je bilo prisotnih tudi veliko mladih gasilcev. 
Vsem prisotnim se zahvaljujemo za res nepozaben dan,  ki ga bomo z veseljem še ponovili, če ne prej, zagotovo čez 10 let na abrahamovem srečanju.

Mihael Kolbl,
predsednik PGD Veržej

Oglejte si tudi